Een eigen steigerbuis bar maken in huis?

Een eigen steigerbuis bar maken in huis?

Wil je een bar maken in huis? In deze blog vind je handige tips waar je misschien nog niet aan had gedacht.

Buislengtes berekenen steigerbuis

Buislengtes Berekenen - Steigerbuis

Handleiding voor het berekenen van de juiste lengte steigerbuis. Hoe ver steekt een koppeling in de buis en hoe bereken je de buislengte voor bijvoorbeeld een tafel, gordijnroede of reclameframe.
tuinmeubel van steigerbuis maken

3 x tuinmeubel maken van steigerbuis

Steigerbuizen en tuinmeubels gaan erg goed samen. Alle soorten steigerbuizen en buiskoppelingen zijn geschikt voor buitengebruik. Favoriete constructies en meubels kunnen ook voor buiten gemaakt worden, zoals een tafel, loungebank, tuinbank, buitenkeuken en meer. In deze blog laten we een top 3 van de meest gemaakte steigerbuisconstructies voor buiten zien. We geven ook handige bouwtips voor het zelf maken van een tuinmeubel!
Maak een steigerbuis tuintafel 

Maak een steigerbuis tuintafel 

Waar moet een tuintafel aan voldoen? Een ideale tuintafel is sterk, heeft de juiste afmetingen en de tafel blijft na lange tijd buiten staan mooi. Met steigerbuismateriaal kan je zelf de perfecte steigerbuis tuintafel maken. Doe hier inspiratie op voor jouw ideale tuintafel van steigerbuis. Wij helpen je ook meteen op weg met handige bouwtips.
Zwart kledingrek aan de muur

Steigerbuis kledingrek voor aan de muur

Wil je een steigerbuis kledingrek voor aan de muur maken? De eerste stap is het ontwerpen ervan. In dit artikel lees je meer daarover. We gaan hierbij niet alle mogelijke ontwerpen bespreken, maar vertellen je waar je rekening mee houdt bij jouw steigerbuis kledingrek muur ontwerp.
Steigerbuis diameters en wanddiktes

Steigerbuis diameters en wanddiktes

De steigerbuizen zijn in verschillende materialen beschikbaar: gegalvaniseerd staal, aluminium, zwart staal en vierkant. Alle buizen zijn uitstekend geschikt voor binnen en buiten toepassingen. Lees hier alle informatie over de buizen, wanddiktes en buisdiameters.
Doe-het-zelf: een wandplank van steigerbuis

Doe-het-zelf: een wandplank van steigerbuis

Een wandplank vind je bijna in elke ruimte, in de woonkamer, keuken of op kantoor. Een schap waar je veel spullen op kwijt kan is altijd handig, maar ook leuk om te decoreren.
Er zijn verschillende manieren om een wandplank zelf te maken; je hebt verschillende ontwerpen en materialen om uit te kiezen. In deze doe-het-zelf blog laten we zien hoe je een stevige wandrek maakt van steigerbuis.
Maak een buitenkeuken van steigerbuis

Maak een buitenkeuken van steigerbuis

Buitenkeukens zien we steeds meer, in verschillende soorten en maten. Met een buitenkeuken wordt buiten eten en BBQ’en nog leuker. Bij Steigerbuisstunter ontvangen we regelmatig vragen over het maken van een buitenkeuken van steigerbuis. Voor extra gemak hebben we twee buitenkeukens ontworpen als compleet doe-het-zelf bouwpakket.
Doe-het-zelf: steigerbuis kapstok op maat

Doe-het-zelf: steigerbuis kapstok op maat

De kapstok is misschien wel een van de meest gemaakte constructies van steigerbuis materiaal. De voordelen hiervan zijn dat de buizen van de kapstok op maat gezaagd kunnen worden en het heeft strak en stoer uiterlijk. 

In deze blog vind je informatie over verschillende soorten kapstokken, de bouwpakketten en praktische bouwtips. 

Buisdiameter-steigerbuis-zwart

Handige bouwtips voor jouw steigerbuis project!

We ontvangen regelmatig vragen over een ontwerp of over de producten. De meeste vragen die we ontvangen gaan over het monteren van de constructie, materiaalkeuze en bepalen van de juiste buisdiameter of buislengte. In deze blog hebben we verschillende (bouw) tips voor je op een rijtje gezet, waar je direct mee aan de slag kan. 
Fitnessapparaten van steigerbuis maken

Fitnessapparaten van steigerbuis maken

Zelf een optrekstang maken van steigerbuis? Met steigerbuis en buiskoppelingen kan je dit zelf gemakkelijk maken. In deze DIY lees je hoe je zelf een Pull-Up bar maakt.
Populaire buiskoppeling: de voetplaat

Populaire buiskoppeling: de voetplaat

Hoe pas je de voetplaat toe? De voetplaat is een van de meest gebruikte buiskoppelingen. De voetplaat is breed inzetbaar en makkelijk in gebruik. Z...