DIY Bureau van zwart steigerbuis

Bureau van zwarte steigerbuizen

In samenwerking met interieur-blogger Shannen de Vos hebben we Shannen geholpen met haar zelf ontworpen bureau van steigerbuis voor op haar werplek thuis. In deze blog laten we zien hoe dit project tot stand is gekomen en hoe je dit bureau zelf kan maken met alle benodigdheden voor jouw thuiskantoor. 

Shannen schrijft op haar blog over de passie die ze heeft voor interieur. Haar liefde voor interieur past ze voornamelijk toe bij haar thuis. Ook deelt ze haar mooie interieur foto’s op Instagram (@huisnummer19). De stijl die ze toepast is vooral modern en industrieel met rustige kleuren. Zwart en wit is veel terug te vinden in haar huis en daarom heeft ze voor haar bureau zwarte steigerbuizen gekozen.  

Er is gekozen voor een bureau met daarboven schappen voor extra opbergruimte en om te decoreren. Met de schappen boven het bureau wordt de ruimte optimaal benut. Bij dit ontwerp leunen de houten planken op de koppelingen en borgringen. Shannen heeft gekozen voor een buisdiameter van 26,9mm voor een moderne en minimalistische uitstraling. 

Bureau en kast van steigerbuis zwartBureau en kast van zwarte steigerbuizen

Boodschappenlijst Bureau

Koppelingen
Dit zijn de koppelingen die er gebruikt zijn voor het bureau:

Buizen
De lengte van de buizen zijn afhankelijk van welke afmetingen het bureau heeft. Dit bureaublad is ongeveer 230 cm breed en 80 cm diep. De hoogte van het bureaublad zelf is ongeveer 80 cm, het volledige ontwerp is ongeveer 200 cm.
Bij dit ontwerp is ervoor gekozen om het blad iets over de buizen te laten hangen. De buizen zijn dus een stukje korter dan het blad.

De volgende buizen zijn gebruikt:

 • Breedte: 1 steigerbuis van 200 cm
 • Hoogte kast: 2 steigerbuizen van 200 cm
 • Hoogte bureaublad (poten): 2 steigerbuizen van 80 cm
 • Diepte (buizen onderaan tussen de poten): 2 steigerbuizen van 60 cm

Daarnaast zijn er nog 4 korte steigerbuisjes gebruikt, die boven en onder vanaf de muur naar het bureau gaan. Deze lengte is afhankelijk van de diepte van het blad. In de meeste gevallen zou dit tussen de 5 - 10 cm zijn. 

Bouwmarkt
De volgende materialen heb je nodig van bijvoorbeeld een bouwmarkt om het compleet te maken

 • Houten planken voor de schappen
 • Houten plank voor het bureaublad
 • Schroeven en pluggen: om de koppelingen te monteren aan de wand

Gereedschap

 • Inbussleutel: om de buiskoppelingen vast te draaien
 • Gatenzaag: voor de gaten in de planken
 • Boormachine: om de voetplaten te bevestigen aan de muur

Stappenplan:

 1. Kies het materiaal: Wij adviseren voor dit ontwerp om stalen buizen te gebruiken, gegalvaniseerd staal of zwart staal. Wij hebben ook aluminium buizen in ons assortiment, alleen is aluminium minder geschikt voor het dragen van veel gewicht. 
 2. Kies de diameter: De zwarte stalen steigerbuizen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters, voor dit ontwerp zijn alle diameters vanaf 26,9 mm geschikt. Mocht je een strak en minimalistische uitstraling willen dan adviseren wij om voor een diameter steigerbuis van 26,9mm of 33,7mm te gaan. 
 3. Afmetingen: Het bureau kan helemaal op maat gemaakt worden, wij zagen de buizen voor je op maat. Om de juiste buislengte te berekenen, kan je gebruik maken van onze handleiding. Hierin leggen we uit waar je op moeten letten om de juiste lengtes te bestellen. 
 4. Monteren: Het in elkaar zetten van het meubel is vrij eenvoudig. De buizen monteer je aan elkaar doormiddel van buiskoppelingen. De koppelingen draai je vast met stelschroeven en een inbussleutel. Het is belangrijk om de juiste inbussleutel te gebruiken, zo voorkom je dat je de stelschroef niet stuk draait. De stelschroeven worden standaard geleverd bij de koppelingen, de inbussleutels bestel je hier

Wist je dat? In onze webshop verkopen wij ook accessoires om je steigerbuis project compleet te maken. Zo verkopen wij bijvoorbeeld planken van steigerhout en kapstokhaken om het bureau helemaal af te maken. 

Maak met dit bureau thuiswerken nog makkelijker. Benieuwd naar de ervaringen van Shannen? Shannen vertelt op haar blog hoe ze het maken van het bureau en de samenwerking heeft ervaren. 

Vragen? 

Mocht je het ontwerp willen aanpassen, dan is dat geen enkel probleem. Met de steigerbuizen en koppelingen is vrijwel veel mogelijk. Je kan altijd contact met ons opnemen voor vragen, wij helpen je graag verder!

Je kan ons bellen, mailen of chatten.

How-to