DIY Bureau van zwart steigerbuis

DIY Bureau van zwart steigerbuis

In samenwerking met interieur-blogger Shannen de Vos hebben we Shannen geholpen met haar zelf ontworpen bureau van steigerbuis voor op haar werplek thuis. In deze blog laten we zien hoe dit project tot stand is gekomen en hoe je dit bureau zelf kan maken met alle benodigdheden. 

Shannen schrijft op haar blog over de passie die ze heeft voor interieur. Haar liefde voor interieur past ze voornamelijk toe bij haar thuis. Ook deelt ze haar mooie interieur foto’s op Instagram (@huisnummer19). De stijl die ze toepast is vooral modern en industrieel met rustige kleuren. Zwart en wit is veel terug te vinden in haar huis en daarom heeft ze voor haar bureau zwarte steigerbuizen gekozen. De zwart matte buizen geven een strakke uitstraling aan het ontwerp. 

Er is gekozen voor een bureau met daarboven schappen voor extra opbergruimte en om te decoreren. Met de schappen boven het bureau wordt de ruimte optimaal benut. Bij dit ontwerp leunen de houten planken op de koppelingen en borgringen. Shannen heeft gekozen voor een buisdiameter van 26,9mm voor een moderne en minimalistische uitstraling. 

Bureau en kast van steigerbuis zwartBureau en kast van zwarte steigerbuizen

Boodschappenlijst

Koppelingen
Dit zijn de koppelingen die er gebruikt zijn voor het bureau:

Buizen
De lengte van de buizen zijn afhankelijk van welke afmetingen het bureau heeft. Het bureau van Shannen heeft de volgende afmetingen:

 • Breedte: 200cm
 • Hoogte kast: 200cm
 • Hoogte bureau: 80cm
 • Diepte: 60cm

Bouwmarkt

 • Houten planken
 • Schroeven en pluggen: om de koppelingen te monteren aan de wand

Gereedschap

 • Inbussleutel: om de buiskoppelingen vast te draaien
 • Gatenzaag: voor de gaten in de planken
 • Boormachine: om de voetplaten te bevestigen aan de muur

Stappenplan:

 1. Kies het materiaal: Wij adviseren voor dit ontwerp om stalen buizen te gebruiken, gegalvaniseerd staal of zwart staal. Wij hebben ook aluminium buizen in ons assortiment, alleen is aluminium minder geschikt voor het dragen van veel gewicht. 
 2. Kies de diameter: De zwarte stalen steigerbuizen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters, voor dit ontwerp zijn alle diameters geschikt. Mocht je een strak en minimalistische uitstraling willen dan adviseren wij om voor een diameter steigerbuis van 26,9mm of 33,7mm te gaan. 
 3. Afmetingen: Het bureau kan helemaal op maat gemaakt worden, wij zagen de buizen voor je op maat. Om de juiste buislengte te berekenen, kan je gebruik maken van onze handleiding. Hierin leggen we uit waar je op moeten letten om de juiste lengtes te bestellen. 
 4. Monteren: Het in elkaar zetten van het meubel is vrij eenvoudig. De buizen monteer je aan elkaar doormiddel van buiskoppelingen. De koppelingen draai je vast met stelschroeven en een inbussleutel. Het is belangrijk om de juiste inbussleutel met engelse maten te gebruiken, zo voorkom je dat je de stelschroef niet stuk draait. De stelschroeven worden standaard geleverd bij de koppelingen, de inbussleutels bestel je hier

Wist je dat? In onze webshop verkopen wij ook accessoires om je steigerbuis project compleet te maken. Zo verkopen wij bijvoorbeeld planken van steigerhout en kapstokhaken om het bureau helemaal af te maken. 

Benieuwd naar de ervaringen van Shannen? Shannen vertelt op haar blog hoe ze het maken van het bureau en de samenwerking heeft ervaren. 

Vragen? 

Mocht je het ontwerp willen aanpassen, dan is dat geen enkel probleem. Met de steigerbuizen en koppelingen is vrijwel veel mogelijk. Je kan altijd contact met ons opnemen voor vragen, wij helpen je graag verder!

Je kan ons bellen, mailen of chatten.

How-to