Alles over steigerbuis

Wat is steigerbuis?

Steigerbuis is een duurzaam product dat jaren mee zal gaan. Het is oorspronkelijk gebruikt als sterker alternatief voor de houten hulpconstructies. Dit was een groot succes. Inmiddels worden steigerbuizen breed toegepast voor steigerbuisconstructies bij bedrijven, winkels en voor steigerbuismeubels in huis.

Soorten & duurzaamheid
De steigerbuizen zijn in verschillende materialen beschikbaar: gegalvaniseerd staal, aluminium, zwart, vierkant en hout. Bijna alle buizen zijn uitstekend geschikt voor toepassingen binnen en buiten (m.u.v. zwart staal). Naast de lange levensduur van steigerbuizen, zijn ze eenvoudig opnieuw te gebruiken. Door middel van steigerbuis koppelingen is het eenvoudig om een constructie in elkaar te zetten. Ook is een constructie gemakkelijk te verhuizen of te gebruiken voor een nieuw project.

5 verschillende typen steigerbuis

Gegalvaniseerd Stalen Steigerbuis

De standaard onder de steigerbuizen. De meeste constructies worden van deze stalen buizen gemaakt. Dit type buis wordt ook wel “gelaste gasbuis” genoemd. Door het galvaniseren of “verzinken” wordt een dun laagje zink op het staal gebracht en is de buis beter beschermd tegen roest en weersinvloeden.

Stalen steigerbuizen zijn sterker en stijver dan aluminium buizen. Om deze reden worden de stalen buizen vaak gebruikt voor constructies die zware lasten moeten dragen en voor langere overspanningen. Deze steigerpijp wordt daarnaast veel gebruikt voor het maken van meubels vanwege het industriële karakter en de krasvastheid ten opzichte van een aluminium steigerbuis. Nadeel ten opzichte van de aluminum buizen is dat staal een stuk zwaarder is. Populaire meubels zijn tafels, kapstokken, kasten en kledingrekken.

 

Maat Wanddikte Gewicht per meter
21,3 mm 2,0 mm 1,01 kg
26,9 mm 2,65 mm 1,65 kg
33,7 mm 3,25 mm 2,51 kg
42,4 mm 3,25 mm 3,14 kg
48,3 mm 3,25 mm 3,61 kg
60,3 mm 3,65 mm 5,10 kg

De gegalvaniseerde steigerbuizen zijn geschikt voor binnen en buiten gebruik. 
Maximale buislengte is 600 cm

Aluminium

Steigerbuis AluminiumAluminium steigerbuis wordt meestal toegepast in projecten waarbij het van belang is het gewicht van een constructie laag te houden. Een bijkomend voordeel is dat aluminum buizen bij toepassing buiten langdurig weerstand bieden aan de elementen zonder dat het uiterlijk hierbij veel veranderd. Het is dan ook niet vreemd dat de aluminium steigerbuis vooral gebruikt wordt voor wand- en reclameframes

De aluminium steigerbuizen hebben de eigenschap wat veerkrachtiger te zijn dan de stalen variant. Daarnaast zijn ze gevoeliger voor krassen dan stalen buizen. De aluminium buis is dus minder geschikt voor constructies die veel gewicht moeten dragen of bijvoorbeeld kledingrekken.

Maat Wanddikte Gewicht per meter
21 mm 2,0 mm 0,322 kg
26,9 mm 2,5 mm 0,517 kg
33,7 mm 3 mm 0,780 kg
42 mm 2 mm
3 mm
0,678 kg
0,992 kg
48 mm 2 mm
3 mm
0,780 kg
1,145 kg
60 mm 3 mm 1,450 kg

De aluminium steigerbuizen zijn geschikt voor binnen en buiten gebruik.
Maximale buislengte is 600 cm

Zwart Staal

Steigerbuis zwart staalDe zwarte steigerbuis is een variant van de gegalvaniseerd stalen buis. Deze steigerbuizen zijn door middel van een speciale behandeling voorzien van een stootbestendige zwarte coating. De kleur van de coating is RAL 9005.

De zwarte stalen steigerpijp is speciaal ontwikkeld voor de meubel- en interieurbouw. Deze buis is uitsluitend geschikt voor binnen gebruik. De buizen zijn niet gegalvaniseerd en ook niet 100% UV bestendig.

Maat Wanddikte Gewicht per meter
21,3 mm 2,0 mm 1,01 kg
26,9 mm 2,35 mm 1,65 kg
33,7 mm 2,65 mm 2,51 kg
42,4 mm 2,65 mm 3,14 kg
48,3 mm 2,90 mm 3,61 kg


De afwerking van deze buis is mat / zijdeglans. Maximale buislengte is 300 cm.

Zwart Aluminium (op aanvraag)

Maat Wanddikte Gewicht per meter
40 mm 3,0 mm 0,940 kg

De zwarte aluminum steigerbuis is geschikt voor binnen en buiten gebruik. De afwerking van deze buis is glanzend. 
Maximale buislengte is 600 cm

Interesse in deze zwarte aluminium steigerbuis? Neem hier contact met ons op.

Vierkant

Steigerbuis vierkantNaast de standaard ronde steigerbuizen bieden wij ook een vierkante steigerbuis aan. Dit gegalvaniseerd stalen kokerprofiel heeft een doorsnede van 40 x 40 mm. Net als bij de ronde buizen zorgt de galvanisatie laag ervoor dat dit profiel zeer weerbestendig is en geschikt is voor toepassingen zowel binnen- al buitenshuis.

De relatief grote doorsnede maakt de vierkante buizen breed inzetbaar. Ze zijn zowel te gebruiken voor grote last dragende constructies zoals meubels. De platte oppervlakken van het profiel maakt monteren van panelen eenvoudiger. Tevens geven deze buizen de meubels een strakke en moderne uitstraling.

Maat Wanddikte Gewicht per meter
40 x 40 mm 2 mm 2,37 kg

 

Op maat gezaagd

Alle steigerbuizen uit ons assortiment worden op maat gezaagd. Dit geldt voor lengtes in hele centimeters met een minimum lengte van 5 cm. Wij rekenen geen zaagkosten voor steigerbuizen vanaf 100 cm, bij kortere lengtes wordt automatisch €0,50 zaagkosten in de prijs meegerekend.

Vergeet niet de buislengtes op hele cm af te ronden. Rond altijd af naar beneden. Houd er rekening mee dat op maat gezaagd buizen een tolerantie van 3 mm kunnen hebben. Wil je een maat op de millimeter doorgeven? Gebruik bij het invoeren een "punt" i.p.v. een "komma".

Naast de buizen hebben wij ook een groot aanbod koppelingen en accessoires om de steigerbuis constructie helemaal compleet te maken. Voor extra gemak bieden we ook verschillende bouwpakket meubels aan.

Snel geleverd

Wij streven ernaar alle bestellingen binnen 2 werkdagen te verzenden. Bestel je voor 12:00 uur, dan kunnen we vaak zelfs dezelfde dag nog verzenden. Meer informatie over de verzending vindt je hier.

Vragen?

Heb je na het lezen van deze informatiegids nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

 

Je kan met ons bellen, mailen of chatten. 

Productinformatie