Buislengtes berekenen steigerbuis

Buislengtes Berekenen - Steigerbuis

Handleiding voor het berekenen van de juiste lengte steigerbuis. Hoe ver steekt een koppeling in de buis en hoe bereken je de buislengte voor bijvoorbeeld een tafel, gordijnroede of reclameframe.
tuinmeubel van steigerbuis maken

3 x tuinmeubel maken van steigerbuis

Steigerbuizen en tuinmeubels gaan erg goed samen. Alle soorten steigerbuizen en buiskoppelingen zijn geschikt voor buitengebruik. Favoriete constructies en meubels kunnen ook voor buiten gemaakt worden, zoals een tafel, loungebank, tuinbank, buitenkeuken en meer. In deze blog laten we een top 3 van de meest gemaakte steigerbuisconstructies voor buiten zien. We geven ook handige bouwtips voor het zelf maken van een tuinmeubel!
Maak een steigerbuis tuintafel 

Maak een steigerbuis tuintafel 

Waar moet een tuintafel aan voldoen? Een ideale tuintafel is sterk, heeft de juiste afmetingen en de tafel blijft na lange tijd buiten staan mooi. Met steigerbuismateriaal kan je zelf de perfecte steigerbuis tuintafel maken. Doe hier inspiratie op voor jouw ideale tuintafel van steigerbuis. Wij helpen je ook meteen op weg met handige bouwtips.
lampen-verlichting-zwart

Doe-het-zelf: Steigerbuis lamp

Steigerbuis materiaal wordt niet alleen voor meubels en grotere projecten gebruikt, maar ook voor wat kleinere constructies. Een steigerbuis lamp is hier een voorbeeld van. Er zijn verschillende manieren om een industriële lamp te maken van steigerbuizen. In de deze blog laten we je een aantal voorbeelden zien inclusief bouwtips.
Alles over reclameframes van steigerbuis

Alles over reclameframes van steigerbuis

Langs de weg kom je veel reclameframes tegen die gemaakt zijn van steigerbuis. Veel bedrijven maken al gebruik van een steigerbuis reclameframe. De frames zijn sterkweerbestendig en kunnen op maat worden gemaaktWij bieden een ruim assortiment reclameframes en alle toebehoren aan. Lees in de blog meer over de reclameframes. 

Doe-het-zelf: een wandplank van steigerbuis

Doe-het-zelf: een wandplank van steigerbuis

Een wandplank vind je bijna in elke ruimte, in de woonkamer, keuken of op kantoor. Een schap waar je veel spullen op kwijt kan is altijd handig, maar ook leuk om te decoreren.
Er zijn verschillende manieren om een wandplank zelf te maken; je hebt verschillende ontwerpen en materialen om uit te kiezen. In deze doe-het-zelf blog laten we zien hoe je een stevige wandrek maakt van steigerbuis.
Maak een buitenkeuken van steigerbuis

Maak een buitenkeuken van steigerbuis

Buitenkeukens zien we steeds meer, in verschillende soorten en maten. Met een buitenkeuken wordt buiten eten en BBQ’en nog leuker. Bij Steigerbuisstunter ontvangen we regelmatig vragen over het maken van een buitenkeuken van steigerbuis. Voor extra gemak hebben we twee buitenkeukens ontworpen als compleet doe-het-zelf bouwpakket.
Maak een industriële kapstok van steigerbuis

Maak een industriële kapstok van steigerbuis

Industriële kapstokken zijn erg populair en zijn in veel maten en soorten verkrijgbaar. De kapstok die we in de DIY laten zien is een eenvoudig ontwerp die met een aantal onderdelen te maken is. We leggen uit hoe je de kapstok aan de hand van een stappenplan kan maken, inclusief boodschappenlijst. 
Doe-het-zelf: steigerbuis gordijnroede

Doe-het-zelf: steigerbuis gordijnroede

Zelf een gordijnroede maken van steigerbuizen en buiskoppelingen? Met een paar stappen heb je een gordijnroede op maatIn deze DIY laten we 3 verschillende manieren zien hoe je gordijnroede kan maken, inclusief materialen lijst en montage tips. 
Maak een steigerbuis kledingrek in 5 stappen

Maak een steigerbuis kledingrek in 5 stappen

In deze DIY laten we zien hoe je een industrieel kledingrek zelf kan maken. Aan de hand van een boodschappenlijstje en een stappenplan maak je eenvoudig je eigen steigerbuizen kledingrek. In de blog vind je ook een handige bouwhulp en bouwpakket!
Doe-het-zelf: steigerbuis kapstok op maat

Doe-het-zelf: steigerbuis kapstok op maat

De kapstok is misschien wel een van de meest gemaakte constructies van steigerbuis materiaal. De voordelen hiervan zijn dat de buizen van de kapstok op maat gezaagd kunnen worden en het heeft strak en stoer uiterlijk. 

In deze blog vind je informatie over verschillende soorten kapstokken, de bouwpakketten en praktische bouwtips. 

Fitnessapparaten van steigerbuis maken

Fitnessapparaten van steigerbuis maken

Zelf een optrekstang maken van steigerbuis? Met steigerbuis en buiskoppelingen kan je dit zelf gemakkelijk maken. In deze DIY lees je hoe je zelf een Pull-Up bar maakt.