Fitnessapparaten van steigerbuis maken

Thuis sporten met steigerbuis

Er worden steeds meer fitnessapparaten voor thuis aangeschaft. Naast een apparaat kopen, kan je zelf ook een fitnesstoestel maken. Steigerbuis is daar een zeer geschikt product voor.

Steigerbuizen en buiskoppelingen zijn erg sterk en kunnen veel gewicht dragen. Door het grote aanbod koppelingen die we hebben zijn er veel verschillende constructies mogelijk. In deze blog laten we een aantal mogelijkheden zien en een handig doe-het-zelf bouwpakket. We hebben ook een DIY voor een eenvoudig fitnesstoestel. Met een aantal producten kan jij thuis of in de tuin sporten!

DIY Pull up bar maken

In deze how-to laten we zien hoe je zelf een pull up bar kan maken. Deze constructie, ook wel een optrekstang of chin up bar genoemd, wordt gebruikt voor het trainen van het bovenlichaam met je eigen lichaamsgewicht.

Een pull up bar is snel en makkelijk te maken, je hebt er weinig materiaal voor nodig. Voor het in elkaar te zetten van de producten heb je alleen een inbussleutel nodig. Wij zagen de buizen voor je op maat.

Dit fitnesstoestel is gemaakt van stalen buizen in buis diameter 33,7 mm, deze ligt namelijk fijn in de handen en is sterk genoeg. Het kan zowel van staal als zwart steigerbuis gemaakt worden. Het gebruik van aluminium buizen raden wij af vanwege de veerkrachtigheid van de buizen. Alle koppelingen hebben een TÜV certificering en voldoen daarmee aan de kwaliteits- en veiligheidseisen.

Hieronder vind je een boodschappenlijstje en tips voor het monteren.

Pull-Up Bar Steigerbuis Optrekstang steigerbuis

Producten:

Extra informatie

  • Met 2 verstelbaar hoekstukken per kant maak je de hoeken. Met deze koppelstukken kan je de gewenste hoek bepalen. Je kan hiermee zelf bepalen hoe schuin de twee korte buizen aan de zijkanten komen.
  • De diepte van de horizontale stang kan je zelf instellen. De verstelbaar hoekstukken kunnen op de gewenste afstand op de korte buizen vanaf de muur vast gezet worden.
  • Bij juiste montage van het toestel is het dragen van 250 kilo geen probleem.
  • De juiste bouten voor de ovale voetplaten zijn M10 of M12 bouten, zodat de pull up bar veilig vast zit aan de muur. Deze bouten bieden wij helaas niet aan.

Deze optrekstang is voordelig zelf te maken. De kosten voor de gegalvaniseerde stalen producten is minder dan €65,- en in het zwart staal voor nog geen €85,- (incl. btw/excl. verzending).

Bouwpakket Fitnessapparaten voor thuis

Voor extra gemak hebben we bouwpakketten voor een fitnessapparaat.  

Hieronder links zie je Bouwpakket Rico. Dit apparaat heeft een pull up bar en een dip station. De twee optrekstangen kan je op de gewenste hoogte instellen, dit geldt ook voor de dip station.

Rechts is powerrack Vic. Fitnesstoestel Vic is geschikt voor verschillende oefeningen, zoals pull up, squats en bench press.  

Beide fitnessapparaten kunnen wel tot 350 KG dragen bij juiste montage. Bij de bouwpakketten lees je alle productspecificaties. De vrijstaande apparaten zijn geschikt voor buiten en binnen. Ze zijn gemaakt van stalen gegalvaniseerde buizen die geheel weerbestendig zijn. De pakketten worden geleverd in buis diameter 33,7mm en bevat alle buiskoppelingen. De constructies zet je makkelijk in elkaar met de meegeleverde inbussleutel.

Fitnessapparaat-steigerbuis-pull-upFitnessapparaat-steigerbuis-powerrack

Nog meer fitness inspiratie

In een andere blog over fitnesstoestellen hebben we nog meer voorbeelden gegeven hoe je fitness met steigerbuizen kan combineren.

Daarnaast hebben we een uitgebreide multifunctionele work-out station ontworpen, waar je meerdere fitness oefeningen kan doen. Oefeningen zoals pull up, bench press en squaten.

Voor wat eenvoudigere constructies geven we tips voor het maken van een monkey bar en dipstation. Met deze info kan je zelf je eigen gym thuis maken.

Dipstation zelf maken workout station fitness steigerbuis

Nog meer inspiratie

Opzoek naar meer inspiratie en ideeën? Neem dan een kijkje op de inspiratiepagina voor steigerbuis fitnessapparaten.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over de constructies, de producten of het monteren? Laat het ons dan weten, we helpen je graag verder. Je kan ons bellen, chatten of mailen.

BouwtipsDoe-het-zelf