Trapleuning zwarte steigerbuizen

Een stalen trapleuning is niet alleen een essentieel element voor de veiligheid in huis, maar kan ook een belangrijk onderdeel van je interieurontwerp zijn. Als je op zoek bent naar een unieke trapleuning met een industriële uitstraling, dan is een steigerbuis trapleuning de perfecte keuze. In deze blogpost zullen we je laten zien hoe je zelf een steigerbuis trapleuning kunt maken, vanaf het selecteren van de benodigde materialen tot het bevestigen aan de muur.

Maak een trapleuning op maat van steigerbuis

Steigerbuizen worden vaak toegepast als een budgetproof trapleuning op maat, met als meest gebruikt zwarte stalen steigerbuizen. De zwarte buizen geven een strakke en moderne uitstraling aan het trapgat. Trapleuningen van stalen steigerbuizen zijn stevig en eenvoudig te monteren.

Ook interieur blogger Miss Jettle is ermee aan de slag gegaan. In deze DIY nemen we het eindresultaat van Miss Jettle als voorbeeld.

Wil jij je trap ook graag opknappen? In deze DIY geven we je tips over hoe je de trapleuning kan monteren en wat je er allemaal voor nodig hebt.

Boodschappenlijst trapleuning

Voordat je begint, moet je de benodigde materialen verzamelen. Hier is een lijst van wat je nodig hebt:

  • Steigerbuizen: Deze vormen de basis van je trapleuning en geven het die kenmerkende industriële uitstraling. Je kunt steigerbuizen in verschillende afmetingen en lengtes vinden, afhankelijk van de grootte van je trap. Wij hebben een Steigerbuis zwart of gegalvaniseerd staal. Kies hiervoor diameter 26,9 of 33,7 mm.
  • Buiskoppelingen: Koppelingen worden gebruikt om de stukken steigerbuis aan de wand te plaatsen. Er zijn verschillende soorten koppelingen beschikbaar, die je kunt combineren om je gewenste ontwerp te creëren. Per trapleuning gebruik je 2 of 3 leuningdragers met inleg of leuningdrager
  • Afdekdoppen: Voor een strak resultaat gebruik je een afdekop aan het einde van de steigerbuizen:  kunststof of metaal (2 per trapleuning)
  • Bouten en pluggen: Bouten en pluggen zijn nodig om de steigerbuis trapleuning stevig aan de muur te bevestigen. Voor de gesloten leuningdrager gebruik je maat M8 x 60 en voor de leuningdrager met inleg maat M6 x 50 (beide maten zijn beschikbaar in zwart en zilver).
  • Gereedschap: Zorg ervoor dat je beschikt over gereedschap zoals een inbussleutel en een boormachine voor het bevestigen aan de muur. Voor de doppen gebruik je een (rubberen) hamer om deze in de buis te slaan.

Steigerbuis zwart trapleuning Trapleuning zwart steigerbuis

Stappen om je steigerbuis trapleuning te maken

Hier zijn de stappen om je eigen steigerbuis trapleuning te maken:

Stap 1: Kies het materiaal:

Voor de trapleuningen adviseren wij om stalen buizen te gebruiken, gegalvaniseerd staal of zwart staal.

Stap 2: Kies de lengte en diameter:

Meet de lengte van je trap en bepaal de afmetingen van de steigerbuizen die je nodig hebt. Zorg ervoor dat je buizen iets korter zijn dan de totale lengte van je trap om het passend te krijgen. De stalen en zwarte buizen zijn in verschillende diameters beschikbaar. Voor een trapleuning adviseren wij 26,9 mm of 33,7 mm. Een grotere diameter is minder fijn om vasthouden. Miss Jettle is gegaan voor buisdiameter 26,9 mm voor een extra moderne en minimalistische uitstraling.

Stap 3: Kies het aantal leuningdragers

De trapleuningen kunnen helemaal op maat gemaakt worden, wij zagen de buizen voor je op maat. Per trapleuning gebruik je minstens 2 leuningdragers, voor langere overspanningen kan je 3 houders gebruiken per leuning.

Stap 4: Monteren

Het monteren van de trapleuning is vrij eenvoudig. Monteer de leuningdragers aan de buizen. De stelschroeven in de leuningdrager draai je vast met de inbussleutel. Sla de afdekdoppen in de uiteindes van de steigerbuis. Voor de zwarte metalen afdekdoppen kan je het beste een rubberen hamer gebruiken of wikkel een doek om de hamer om beschadigingen te voorkomen.

Stap 5: Bevestiging aan de muur

Bevestig de steigerbuis trapleuning aan de muur met behulp van bouten en pluggen. Zorg ervoor dat de leuning stevig en op de juiste hoogte is gemonteerd, zodat deze comfortabel kan worden vastgegrepen tijdens het gebruik van de trap.

Trapleuning zwart steigerbuis Trapleuning zwart steigerbuis

Voordelen van een steigerbuis Trapleuning

Het gebruik van steigerbuizen voor je trapleuning biedt verschillende voordelen:

  • Industriële uitstraling: Steigerbuizen geven je trapleuning een stoere en industriële uitstraling die perfect past bij moderne interieurs.
  • Maatwerk: Je kunt je trapleuning op maat maken, zodat deze perfect past bij de afmetingen van je trap en je persoonlijke ontwerpvoorkeuren.
  • Duurzaamheid: Steigerbuizen zijn gemaakt van stevig staal en zijn zeer duurzaam. Ze zullen lang meegaan zonder veel onderhoud.
  • Uniek: Met steigerbuizen kun je unieke ontwerpen creëren die passen bij jouw stijl en smaak.
  • Eenvoudige installatie: Het maken en installeren van een steigerbuis trapleuning is over het algemeen een doe-het-zelfproject dat niet veel technische vaardigheden vereist.

Of je nu op zoek bent naar een stevige trapleuning met een industriële look voor je huis of een unieke trapleuning voor een commerciële ruimte, steigerbuizen zijn een uitstekende keuze. Steigerbuis trapleuningen bieden niet alleen functionaliteit en veiligheid, maar voegen ook een onmiskenbaar stijlvolle en moderne esthetiek toe aan je interieur.

Nog meer inspiratie voor een trapleuning?

Opzoek naar meer inspiratie en ideeën? Neem dan een kijkje op de inspiratiepagina voor steigerbuis trapleuning.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over het bestellen van de producten of over het monteren, je kan ons altijd bellen of mailen. Wij helpen je graag verder!

Doe-het-zelfInspiratie