Trapleuning zwarte steigerbuizen

Maak een trapleuning op maat van steigerbuis

Steigerbuizen worden vaak toegepast als een budgetproof trapleuning op maat, met als meest gebruikt zwarte stalen steigerbuizen. De zwarte buizen geven een strakke en moderne uitstraling aan het trapgat. Trapleuningen van stalen steigerbuizen zijn stevig en eenvoudig te monteren.

Ook interieur blogger Miss Jettle is er mee aan de slag gegaan. In deze DIY nemen we het eindresultaat van Miss Jettle als voorbeeld.

Wil jij je trap ook graag opknappen? In deze DIY geven we je tips over hoe je de trapleuning kan monteren en wat je er allemaal voor nodig hebt.

Boodschappenlijst trapleuning

Buiskoppelingen

Steigerbuizen

Schroeven en bouten

  • Bouten en pluggen: om de leuninghouder te monteren aan de wand. Voor leuningdrager gesloten maat M8 x 60 en voor leuningdrager met inleg maat M6 x 50 (beide maten zijn beschikbaar in zwart en zilver).

Gereedschap

  • Inbussleutel: om de buiskoppelingen vast te draaien aan de buizen
  • Boormachine: om de gaten in de muur te boren voor de bouten
  • Ratel met zeskantdoppen: om de bouten vast te draaien
  • (Rubberen) hamer: om de afdekdoppen in de buis te slaan

Steigerbuis zwart trapleuning Trapleuning zwart steigerbuis

Stappenplan

  • Kies het materiaal: Voor de trapleuningen adviseren wij om stalen buizen te gebruiken, gegalvaniseerd staal of zwart staal.
  • Kies de diameter: De stalen en zwarte buizen zijn in verschillende diameters beschikbaar. Voor dit project adviseren wij 26,9 mm of 33,7 mm. Een grotere diameter is minder fijn om vasthouden. Miss Jettle is gegaan voor buisdiameter 26,9 mm voor een extra moderne en minimalistische uitstraling.
  • Hoeveel steunen heb je nodig per trapleuning?: De trapleuningen kunnen helemaal op maat gemaakt worden, wij zagen de buizen voor je op maat. Per trapleuning gebruik je minstens 2 leuningdragers, voor langere overspanningen kan je 3 houders gebruiken per leuning.
  • Monteren: Het monteren van de trapleuning is vrij eenvoudig. Monteer de leuningdragers aan de buizen. De stelschroeven in de leuningdrager draai je vast met de inbussleutel. Voordat je de trapleuningen aan de muur schroeft, zet je de afdekdoppen in de uiteindes van de steigerpijp. Voor de zwarte metalen afdekdoppen kan je het beste een rubberen hamer gebruiken of wikkel een doek om de hamer om beschadigingen te voorkomen.
Trapleuning zwart steigerbuis Trapleuning zwart steigerbuis

Nog meer inspiratie
Opzoek naar meer inspiratie en ideeën? Neem dan een kijkje op de inspiratiepagina voor steigerbuis trapleuning.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over het bestellen van de producten of over het monteren, je kan ons altijd bellen of mailen. Wij helpen je graag verder!

Doe-het-zelfInspiratie