Trapleuning zwarte steigerbuizen
Steigerbuizen worden vaak toegepast als trapleuning, met als meest gebruikt zwarte stalen steigerbuizen. De zwarte buizen geven een strakke en moderne uitstraling aan het trapgat. Trapleuningen van stalen steigerbuizen zijn stevig en eenvoudig te monteren. 

Ook interieur blogger Miss Jettle is er mee aan de slag gegaan. In deze DIY nemen we het eindresultaat van Miss Jettle als voorbeeld. 

Wil jij je trap ook graag opknappen? In deze DIY geven we je tips over hoe je de trapleuning kan monteren en wat je er allemaal voor nodig hebt. 

Boodschappenlijst trapleuning

Buiskoppelingen

Steigerbuizen

Bouwmarkt

  • Schroeven en pluggen: om de leuninghouder te monteren aan de wand

Gereedschap

  • Inbussleutel: om de buiskoppelingen vast te draaien aan de buizen
  • Boormachine: om de leuningdragers te bevestigen aan de muur
  • (Rubberen) hamer: om de afdekdoppen in de buis te slaan

 Steigerbuis zwart trapleuning  Trapleuning zwart steigerbuis

Stappenplan

  • Kies het materiaal: Voor de trapleuningen adviseren wij om stalen buizen te gebruiken, gegalvaniseerd staal of zwart staal. 
  • Kies de diameter: De stalen en zwarte buizen zijn in verschillende diameters beschikbaar. Voor dit project adviseren wij 26,9 mm of 33,7 mm. Een grotere diameter is minder fijn om vasthouden. Miss Jettle is gegaan voor buisdiameter 26,9 mm voor een extra moderne en minimalistische uitstraling. 
  • Afmetingen en koppelingen: De trapleuningen kunnen helemaal op maat gemaakt worden, wij zagen de buizen voor je op maat. Per trapleuning gebruik je minstens 2 leuningdragers, voor langere overspanningen kan je 3 houders gebruiken per leuning. 
  • Monteren: Het monteren van de trapleuning is vrij eenvoudig. Monteer de leuningdragers aan de buizen. De koppelingen draai je vast met stelschroeven en een inbussleutel. Het is belangrijk om de juiste inbussleutel met engelse maten te gebruiken, zo voorkom je dat je de stelschroef niet stuk draait. Voordat je de trapleuningen aan de muur schroeft, zet je de afdekdoppen in de uiteindes van de buis. Voor de zwarte metalen afdekdoppen kan je het beste een rubberen hamer gebruiken of wikkel een doek om de hamer om beschadigingen te voorkomen. 
Trapleuning zwart steigerbuis Trapleuning zwart steigerbuis

Benieuwd naar de ervaringen van Miss Jettle? Miss Jettle heeft op haar blog geschreven hoe ze het maken van de trapleuning en de samenwerking heeft ervaren. 


Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over het bestellen van de producten of over het monteren, je kan altijd bellen, mailen of chatten. Wij helpen je graag verder!

How-to