Alle antwoorden op jouw vragen over buiskoppelingen
Wanneer gebruik je buiskoppelingen?
Buiskoppelingen worden ingezet om constructies van steigerbuizen mogelijk te maken. De buiskoppelingen verbinden de buizen. Door het grote assortiment buiskoppelingen zijn de mogelijkheden oneindig en is bijna elk project mogelijk. Er worden zowel grote als kleine constructies gemaakt, zoals overkappingen, stellingkasten, tafels, kapstokken, trapleuningen en nog veel meer.
Wat betekent het TÜV certificaat bij de koppelingen?
Door de jaren heen zijn er steeds meer aanbieders van buiskoppelingen bijgekomen, echter met sterk variërende kwaliteit. Exact om deze reden voeren wij voornamelijk buiskoppelingen die het TÜV certificaat mogen dragen. De koppeling is dan getest op o.a. slipweerstand en constructie. Wij verkopen alleen materialen van hoge kwaliteit.
Van welk materiaal zijn de buiskoppelingen gemaakt?
Alle koppelingen in het assortiment zijn gemaakt van staal. De buiskoppelingen ontstaan door vloeibaar metaal in mallen te gieten. Hierdoor bestaan de koppelingen uit één stuk en zijn ze extra sterk. De ronde en vierkante stalen koppelingen zijn voorzien van een dun laagje zink. De zwarte koppelingen hebben een duurzame zwarte coating.
Welke soorten en verschillende buisdiameters buiskoppelingen zijn er?
In ons assortiment hebben wij koppelingen in gegalvaniseerd staal, zwart staal en gegalvaniseerd staal vierkant. De steigerbuis koppelingen zijn in de volgende maten beschikbaar:
Gegalvaniseerd staal:
21,3 mm | 26,9mm | 33,7mm | 42,4mm | 48,3mm | 60,3mm
Zwart staal:
21,3 mm | 26,9mm | 33,7mm | 42,4mm | 48,3mm
Vierkant gegalvaniseerd staal:
25 x 25 mm | 40 x 40 mm
Vierkant zwart staal:
25 x 25 mm
Hoe zien de koppelingen er uit?
Gegalvaniseerd
Zowel ronde als vierkante koppelingen zijn gegalvaniseerd en hebben een zilvere kleur. De koppelingen zijn iets minder glimmend dan de buizen, qua uiterlijk matchen ze goed met elkaar. Steigerbuis is een robuust en industrieel product, dit is terug te zien in het uiterlijk.
Zwart
De zwarte ronde en vierkante buiskoppelingen hebben een zwarte coating. In de basis zijn ze matzwart, maar hebben ook een kleine glans. Door de coating hebben de koppelstukken een strakke en moderne uitstraling. Ondanks de stootbestendige coating, zijn de koppelingen gevoeliger voor krassen dan de stalen varianten.
Hoe zet ik de buiskoppeling vast aan de buis?
Alle buiskoppelingen worden geleverd met stelschroeven. Deze zijn gemakkelijk te bevestigen met een inbussleutel. Het is belangrijk om de juiste inbussleutels te gebruiken, zodat de stelschroeven in de koppelingen niet worden beschadigd. De inbusbout die in de koppeling zit heeft een speciale snijkop die zich vastzet in de buis voor een stevig geheel.
Welke buisdiameter heb ik nodig voor mijn project?
De geschikte buisdiameter die je nodig hebt is afhankelijk van het ontwerp, de overspanningen en hoeveel gewicht het ontwerp moet dragen. Tafels worden vaak gemaakt van buisdiameter 42,4mm. Kapstokken, trapleuningen, kledingrekken en kasten met buisdiameter 26,9 mm en 33,7 mm. Voor grote projecten, zoals overkappingen en pergola’s, wordt vaak diameter 42,4mm of 48,3 mm gebruikt. Kijk hier voor een volledig overzicht.
Waar kan ik de afmetingen en technische specificaties vinden van de koppelingen?
Bij het product zelf lees je op de website meer informatie over de buiskoppeling. Bijna alle buiskoppelingen hebben een technische tekening. Op de technische tekening kun je informatie aflezen over bepaalde afmetingen.
Is de genoemde buisdiameter de binnen- of buitenmaat?
De buisdiameters geeft de buitenmaat van de steigerbuis aan. De diameters zijn de precieze buitendiameters van de buizen. De buisdiameter van de koppelingen geven aan voor welke maat buis ze geschikt zijn. De binnendiameter van de koppelingen is iets groter zodat ze makkelijk over de buizen heen geschoven kunnen worden.
Kan ik de buiskoppelingen zowel voor binnen als buiten gebruiken?
Alle buiskoppelingen zijn geschikt voor buiten- en binnengebruik. De gegalvaniseerde koppelstukken zijn beschermd tegen alle weersinvloeden door een laagje zink. De zwarte koppelingen zijn voor buiten geschikt door de UV-bestendige zwarte coating. Bij de stelschroeven kan op de duur een roestplekje komen door het snijden van de schroef. Deze is meestal makkelijk weggepoetst.
Welke buiskoppelingen heb ik nodig?
Welke steigerbuis koppelingen je nodig hebt is geheel afhankelijk van het ontwerp. We bieden een groot assortiment aan, bijna elke constructie is mogelijk. Op de blogpagina vind je veel voorbeelden en doe-het-zelf blogs die je op weg helpen. Voor extra gemak bieden we complete doe-het-zelf meubels aan als bouwpakket. Alle producten zijn al voor je samengesteld. De meeste bouwpakketten kunnen zelfs op maat besteld worden.
Welk gereedschap heb ik nodig voor het monteren?
Om de koppelingen vast te zetten aan de buis heb je alleen de juiste maat inbussleutel nodig. Wil je een kapstok ophangen aan de muur of planken vastschroeven? Kijk hier voor de juiste maat schroeven en bouten voor bij de koppelingen.
Kan ik de koppelstukken verven?
Het is mogelijk om de koppelstukken te voorzien van een andere kleur. De juiste verf en voorbehandeling van de producten is belangrijk. Voor het juiste advies adviseren wij om contact op te nemen met een verfspecialist.
We kunnen de artikelen eventueel ook voor je laten poedercoaten. Mocht je hier interesse in hebben, kan je contact met ons opnemen voor een offerte. Minimum bestelwaarde hiervoor is 500,- euro.
Hebben jullie ook aluminium koppelingen te koop?
Nee, wij bieden geen aluminium koppelingen aan. Aluminium buiskoppelingen zijn namelijk vele malen duurder om te produceren en zijn een stuk minder sterk dan de stalen variant. Hierom kiezen wij ervoor om alleen stalen buiskoppelingen aan te bieden.
Kan ik de stalen buiskoppelingen ook voor aluminium buizen gebruiken?
Je kan de stalen koppelingen gebruiken in combinatie met aluminium buizen, dat is geen probleem. Deze materialen passen goed bij elkaar qua uiterlijk en kunnen elkaar ook niet aantasten wat wel het geval is bij rvs.
Mis je iets?
Laat het ons weten als je informatie mist of als er nog vragen zijn. Neem contact met ons op.
Benieuwd naar steigerbuis? Lees dan onze blog met 'Alles over steigerbuis'.