Gebruikte Steigerbuizen kopen, een goed idee?

Regelmatig worden op platformen zoals marktplaats en 2ehands ook tweedehands steigerbuizen te koop aangeboden. In eerste instantie kan het een goed idee lijken om steigerbuizen tweedehands te kopen, aangezien steigerbuizen robuust zijn en lang meegaan. Gebruikte steigerbuizen zijn vaak goedkoper dan nieuwe. Echter kan het gebeuren dat goedkoop toch nog een dure koop wordt en dat nieuwe steigerbuizen veel voordeliger zijn.

Veilige steigerbuizen kiezen

Bedenk dat gebruikte steigerbuizen al hun dienst hebben gedaan. Ja, steigerbuizen zijn duurzaam en vaak ook stootbestendig, echter kunnen gebruikte steigerbuizen slijtage, corrosie of beschadigingen vertonen. Zulke beschadigingen kunnen ervoor zorgen dat jouw constructie niet meer zo stevig kan zijn als ze hoort te zijn. Als je steigerbuis toepassingen bouwt waarbij de veiligheid cruciaal is, is het aan te bevelen om nieuwe steigerpijpen te gebruiken.

Roest en corrosie

Gebruikte steigerbuizen die zonder beschermende coating of thermisch verzinkt zijn kunnen corrosie en roest vertonen. Dat is zeer nadelig, aangezien roest het materiaal verzwakt en kan leiden tot onverwachte breuken. Niet alle steigerbuizen zijn zoals onze steigerbuizen gegalvaniseerd, waardoor ze beschermd zijn tegen roest en corrosie.

Steigerpijpen met garantie

Als je gebruikte steigerbuizen koopt, krijg je er normaliter geen garantie meer op. Nieuwe steigerbuizen worden echter wel met garantie verkocht. Mocht er iets mis zijn of beschadigd zijn, dan helpen we je graag afhankelijk van de situatie persoonlijk en kosteloos verder.

Meubels bouwen met steigerbuizen

Vooral als je meubels, zoals bijvoorbeeld steigerbuis tafels en steigerbuis bedden, wilt bouwen, wil je dat de buizen er strak uitzien en dat je er iedere dag van kunt genieten. Bij gebruikte steigerbuizen is de kans op krassen, verkleuringen en deuken hoger. En dat wil je zeker niet iedere dag moeten aanschouwen.

Gebruikte steigerbuizen, ja of nee?

Tweedehands steigerbuizen kunnen op het eerste gezicht een voordelige koop lijken, maar het is aan te bevelen om goed te overwegen welke mogelijke risico’s en nadelen eraan verbonden zijn. Anders kan goedkoop snel een duurkoop worden. Alle risico’s en nadelen kunnen gemakkelijk worden voorkomen als je ervoor kiest om nieuwe steigerbuizen te kopen.

Bij Steigerbuisstunter.nl vind je een aantrekkelijk geprijsd assortiment aan steigerbuizen van verschillende materialen en kleuren: stalen en aluminium steigerpijpen in zilver en zwart, met passende steigerbuis koppelingen. Naast de uitmuntende kwaliteit van onze producten bieden we een deskundige klantenservice aan die je graag persoonlijk ondersteunt bij je steigerbuisproject. Veel tevreden klanten zijn je voorgegaan; lees ook de reviews over onze webshop!