Alles over reclameframes van steigerbuis

Maak een reclameframe van steigerbuis

Buiten langs de weg kom je veel reclameframes tegen die gemaakt zijn van steigerbuizen. Veel bedrijven maken al gebruik van een steigerbuis reclameframe. De frames zijn sterk, weerbestendig en kunnen op maat worden gemaakt

Wij bieden een ruim assortiment reclameframes en alle toebehoren aan. Het voordeel van de standaard reclameframes zijn dat alle producten al voor je zijn samengesteld. Bij de pakketten hoef je alleen de gewenste maten door te geven en wij zagen het voor je op maat.  

Verschillende soorten reclameframes

In ons assortiment hebben wij een aantal standaard reclameframes als bouwpakket, beschikbaar inclusief en exclusief spandoek. Alle reclameframes kunnen volledig aangepast worden naar eigen wens. Door middel van een automatische berekening kunnen de gewenste lengtes ingevuld worden en is de prijs meteen zichtbaar. Enkele frames hebben vaste afmetingen met daarbij vaste prijzen. 


Wij bieden de volgende producten aan:

De frames worden inclusief buizen, buiskoppelingen en inbussleutel geleverd. Het reclamedoek en elastieken kan je optioneel bij bestellen. Met de inbussleutel monteer je het frame snel en eenvoudig.

Staand-reclame-frame-steigerbuis Staand-reclameframe-steigerbuis

Welke elastiek heb ik nodig bij een spandoek frame?

Er zijn diverse soorten elastieken om een spandoek te spannen in een reclameframe. De 2 meest gekozen elastieken zijn: stormfix elastiek of spanelastiek met spinhaak:

 • Spanelastiek met spinhaak: Dit elastiek is voor gebruik bij spandoekframes die op open locaties staan. Deze elastieken zullen bij extreme storm/wind dan doorwaaien zodat het frame minder last heeft van de wind en niet zal ontwrichten.
 • Stormfixelastiek: deze elastieken zijn vele malen sterker dan de standaard spanelastieken en slijten niet zo snel. Bijkomend voordeel is de minimale ruimte tussen het spandoek en het frame, dit zorgt voor een strak geheel.

Bij kleinere spandoekframe adviseren wij daarom meestal dan Stormfix elastieken. Zo heb je een strak en afgewerkt geheel en weinig verlies van ruimte. Voor grotere spandoeken adviseren wij meestal de spanelastiek met spinhaak.

Hoe bereken ik de spandoek maat?

Bij het berekenen van de maat van het doek en/of reclameframe zal eerst het type elastiek en de buisdiameter gekozen worden. 

  De afmetingen kan je daarna via onderstaande tabel berekenen. In de tabel zie je per soort elastiek wat de afstand tussen doek en buis is, ook wel de spanruimte genoemd.

  Maat spandoek = maat spandoek frame - 2x spanruimte elastiek
  Maat spandoekframe = maat spandoek + 2x spanruimte elastiek
  Maat spandoekframe = binnenmaat

  33,7 mm 42 mm 48 mm
  Spanelastiek met Spinhaak (20cm) 10 cm 9 cm 8 cm
  Spanelastiek met Spinhaak (23cm) 13 cm 12 cm 11 cm
  Stormfix spanelastiek 4 cm 3 cm 2 cm
  Spanelastiek met Zwanenhals 6 cm 5 cm 4 cm
  Spanelastiek met Knop 6 cm 5 cm 4 cm

  Tabel is scrollbaar indien niet volledig weergegeven 

  Voorbeeld 1 (van spandoek maat naar frame maat)
  Je hebt een spandoek van 100 x 200 cm, deze ga je met Stormfix elastieken bevestigen aan een spandoekframe in diameter 42 mm.
  Maat spandoekframe is dan 106 x 206 cm.
  Berekening: 100 + 2x 3 cm = 106 cm || 200 + 2x 3 cm = 206 cm

  Voorbeeld 2 (van frame maat naar spandoek maat)
  Je besteld een reclameframe van 200 x 250 cm met buisdiameter 33,7 mm. Hierbij wil je een spandoek bestellen die je met Spanelastiek met Spinhaak (20 cm) gaat bevestigen.
  Maat spandoek is dan 180 x 230 cm.
  Berekening: 200 - 2x 10 cm = 180 cm || 250 - 2x 10 cm = 230 cm.

  vrijstaand-reclameframe-steigerbuis1Vrijstaand-reclameframe-steigerbuis 

  PVC reclamedoeken

  Wij bieden de optie om spandoeken mee te bestellen bij het reclameframe. Wij hebben de onderstaande soorten PVC doeken:

  • Frontlit wordt het meeste gebruikt voor reclameframes en kan aan 1 kant bedrukt worden. Dit is het 'standaard' spandoek.
  • Mesh bevat kleine gaatjes. Dit doek is hierdoor winddoorlatend en geschikt bij windvangende locaties. De afdruk zal hiermee wel vervagen op korte afstand.
  • Blockout is dikker van materiaal. Het doek kan daardoor aan beide kanten bedrukt worden.

  Reclamedoek laten bedrukken

  Wij laten het spandoek bedrukken met een eigen ontwerp. Na het bestellen mail je het bestand van dit ontwerp naar ons. Dit bestand kan als pdf op ware grootte aangeleverd worden. Wij controleren na ontvangst of de kwaliteit voldoende is.

  Het is ook mogelijk om een doek in een kleur te laten bedrukken. De kleur kan je zelf bepalen. Wij hebben geen ontwerp nodig maar alleen een kleurwaarde. De standaard kleur van het doek is gebroken wit.

  Bedrukt PVC doek kan ook los, dus zonder frame, besteld worden. 

  Reclameframe-staand-steigerbuis reclameframe-steigerbuis-staand 

  Accessoires

  Naast de standaard reclameframes hebben we ook bijpassende accessoires. Zoals verschillende elastieken en LED verlichting

  Vragen

  Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met het berekenen of advies van jouw steigerbuis project!

  Bestellingen inclusief doek hebben een gemiddelde levertijd van 5 werkdagen zijn. Neem bij een strakke deadline even contact met ons op.

  Doe-het-zelfProductinformatie