Buislengtes berekenen steigerbuis

Buislengtes Berekenen - Steigerbuis

Handleiding voor het berekenen van de juiste lengte steigerbuis. Hoe ver steekt een koppeling in de buis en hoe bereken je de buislengte voor bijvoorbeeld een tafel, gordijnroede of reclameframe.
tuinmeubel van steigerbuis maken

3 x tuinmeubel maken van steigerbuis

Steigerbuizen en tuinmeubels gaan erg goed samen. Alle soorten steigerbuizen en buiskoppelingen zijn geschikt voor buitengebruik. Favoriete constructies en meubels kunnen ook voor buiten gemaakt worden, zoals een tafel, loungebank, tuinbank, buitenkeuken en meer. In deze blog laten we een top 3 van de meest gemaakte steigerbuisconstructies voor buiten zien. We geven ook handige bouwtips voor het zelf maken van een tuinmeubel!
Steigerbuis wandrek | Stoer en Industrieel wandrek zelf maken

Steigerbuis wandrek

De trend van dit moment, een steigerbuis wandrek! Dit mooie en sterke industriële meubelstuk zul je ongetwijfeld al wel eens in woonmagazines of op social media gezien hebben Maar, waarom zou je te veel betalen als je het zelf kunt maken?
Maak een steigerbuis tuintafel 

Maak een steigerbuis tuintafel 

Waar moet een tuintafel aan voldoen? Een ideale tuintafel is sterk, heeft de juiste afmetingen en de tafel blijft na lange tijd buiten staan mooi. Met steigerbuismateriaal kan je zelf de perfecte steigerbuis tuintafel maken. Doe hier inspiratie op voor jouw ideale tuintafel van steigerbuis. Wij helpen je ook meteen op weg met handige bouwtips.
Zwart kledingrek aan de muur

Steigerbuis kledingrek voor aan de muur

Wil je een steigerbuis kledingrek voor aan de muur maken? De eerste stap is het ontwerpen ervan. In dit artikel lees je meer daarover. We gaan hierbij niet alle mogelijke ontwerpen bespreken, maar vertellen je waar je rekening mee houdt bij jouw steigerbuis kledingrek muur ontwerp.
Inloopkast-maken-steigerbuis

Steigerbuis inloopkast maken + tips 

Droom jij ook van een ruime inloopkast thuis? Er wordt vaak gedacht dat voor een inloopkast een groot budget nodig is. Het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Een inloopkast zelf maken is een stuk minder moeilijk dan wordt gedacht. Met steigerbuizen kan je namelijk een inloopkast op maat maken. Hieronder leggen we verder uit hoe je een steigerbuis inloopkast maakt en geven we je handige tips!
Doe-het-zelf: industriële wandkandelaar

Doe-het-zelf: industriële wandkandelaar

In de herfst- en wintermaanden maken we het huis binnen graag wat extra gezellig. Dat kan je doen door bijvoorbeeld de woonkamer aan te kleden met extra accessoires. Voor een extra stoer en industrieel accessoire hebben we een leuke DIY bedacht: wandkandelaar van steigerbuis. In deze doe-het-zelf blog leggen we uit hoe je een zelfgemaakte kandelaar kan maken.
Meubels met zwenkwielen

Meubels met zwenkwielen

In sommige gevallen kan het handig zijn om meubels van steigerbuis verrijdbaar te maken. Onder tafels, banken, buitenkeukens en kledingrekken worde...
lampen-verlichting-zwart

Doe-het-zelf: Steigerbuis lamp

Steigerbuis materiaal wordt niet alleen voor meubels en grotere projecten gebruikt, maar ook voor wat kleinere constructies. Een steigerbuis lamp is hier een voorbeeld van. Er zijn verschillende manieren om een industriële lamp te maken van steigerbuizen. In de deze blog laten we je een aantal voorbeelden zien inclusief bouwtips.
Steigerbuis diameters en wanddiktes

Steigerbuis diameters en wanddiktes

De steigerbuizen zijn in verschillende materialen beschikbaar: gegalvaniseerd staal, aluminium, zwart staal en vierkant. Alle buizen zijn uitstekend geschikt voor binnen en buiten toepassingen. Lees hier alle informatie over de buizen, wanddiktes en buisdiameters.
Alles over reclameframes van steigerbuis

Alles over reclameframes van steigerbuis

Langs de weg kom je veel reclameframes tegen die gemaakt zijn van steigerbuis. Veel bedrijven maken al gebruik van een steigerbuis reclameframe. De frames zijn sterkweerbestendig en kunnen op maat worden gemaaktWij bieden een ruim assortiment reclameframes en alle toebehoren aan. Lees in de blog meer over de reclameframes. 

Doe-het-zelf: een wandplank van steigerbuis

Doe-het-zelf: een wandplank van steigerbuis

Een wandplank vind je bijna in elke ruimte, in de woonkamer, keuken of op kantoor. Een schap waar je veel spullen op kwijt kan is altijd handig, maar ook leuk om te decoreren.
Er zijn verschillende manieren om een wandplank zelf te maken; je hebt verschillende ontwerpen en materialen om uit te kiezen. In deze doe-het-zelf blog laten we zien hoe je een stevige wandrek maakt van steigerbuis.