Gebruikte Steigerbuizen kopen, een goed idee?

Gebruikte Steigerbuizen kopen, een goed idee?

2e hands steigerbuizen kopen, is dat verstandig of niet? We leggen je graag uit wat onze kijk hierop is en waarom wij geen 2e hands artikelen aanbieden.
Wat weegt een steigerbuis?

Wat weegt een steigerbuis?

Hoeveel weegt een steigerbuis? In dit artikel hebben we een overzicht van alle gewichten van steigerbuizen (staal of aluminium) klaar gezet voor je.
Een eigen steigerbuis bar maken in huis?

Een eigen steigerbuis bar maken in huis?

Wil je een bar maken in huis? In deze blog vind je handige tips waar je misschien nog niet aan had gedacht.

Steigerbuis overkapping

Steigerbuis overkapping

Een overkapping kan heel goed van steigerbuis gemaakt worden. Lees hier waarom steigerbuis geschikt is en waar je aan moet denken voor een steigerbuis overkapping.
Buislengtes berekenen steigerbuis

Buislengtes Berekenen - Steigerbuis

Handleiding voor het berekenen van de juiste lengte steigerbuis. Hoe ver steekt een koppeling in de buis en hoe bereken je de buislengte voor bijvoorbeeld een tafel, gordijnroede of reclameframe.
tuinmeubel van steigerbuis maken

3 x tuinmeubel maken van steigerbuis

Steigerbuizen en tuinmeubels gaan erg goed samen. Alle soorten steigerbuizen en buiskoppelingen zijn geschikt voor buitengebruik. Favoriete constructies en meubels kunnen ook voor buiten gemaakt worden, zoals een tafel, loungebank, tuinbank, buitenkeuken en meer. In deze blog laten we een top 3 van de meest gemaakte steigerbuisconstructies voor buiten zien. We geven ook handige bouwtips voor het zelf maken van een tuinmeubel!
Steigerbuis wandrek | Stoer en Industrieel wandrek zelf maken

Steigerbuis wandrek

De trend van dit moment, een steigerbuis wandrek! Dit mooie en sterke industriële meubelstuk zul je ongetwijfeld al wel eens in woonmagazines of op social media gezien hebben Maar, waarom zou je te veel betalen als je het zelf kunt maken?
Maak een steigerbuis tuintafel 

Maak een steigerbuis tuintafel 

Waar moet een tuintafel aan voldoen? Een ideale tuintafel is sterk, heeft de juiste afmetingen en de tafel blijft na lange tijd buiten staan mooi. Met steigerbuismateriaal kan je zelf de perfecte steigerbuis tuintafel maken. Doe hier inspiratie op voor jouw ideale tuintafel van steigerbuis. Wij helpen je ook meteen op weg met handige bouwtips.
Zwart kledingrek aan de muur

Steigerbuis kledingrek voor aan de muur

Wil je een steigerbuis kledingrek voor aan de muur maken? De eerste stap is het ontwerpen ervan. In dit artikel lees je meer daarover. We gaan hierbij niet alle mogelijke ontwerpen bespreken, maar vertellen je waar je rekening mee houdt bij jouw steigerbuis kledingrek muur ontwerp.
Inloopkast-maken-steigerbuis

Steigerbuis inloopkast maken + tips 

Droom jij ook van een ruime inloopkast thuis? Er wordt vaak gedacht dat voor een inloopkast een groot budget nodig is. Het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Een inloopkast zelf maken is een stuk minder moeilijk dan wordt gedacht. Met steigerbuizen kan je namelijk een inloopkast op maat maken. Hieronder leggen we verder uit hoe je een steigerbuis inloopkast maakt en geven we je handige tips!
Meubels met zwenkwielen

Meubels met zwenkwielen

In sommige gevallen kan het handig zijn om meubels van steigerbuis verrijdbaar te maken. Onder tafels, banken, buitenkeukens en kledingrekken worde...
lampen-verlichting-zwart

Doe-het-zelf: Steigerbuis lamp

Steigerbuis materiaal wordt niet alleen voor meubels en grotere projecten gebruikt, maar ook voor wat kleinere constructies. Een steigerbuis lamp is hier een voorbeeld van. Er zijn verschillende manieren om een industriële lamp te maken van steigerbuizen. In de deze blog laten we je een aantal voorbeelden zien inclusief bouwtips.