Zwart kledingrek aan de muur

Ga jij een steigerbuis kledingrek muur maken? Dan heb je deze drie dingen nodig: steigerbuis, koppelstukken en een goed ontwerp. Wij van Steigerbuisstunter leveren alle drie. En dat voor zeer scherpe prijzen. De eerste stap bij een steigerbuis kledingrek voor aan de muur maken, is het ontwerpen ervan. In dit artikel lees je meer daarover. We gaan hierbij niet alle mogelijke ontwerpen bespreken, maar vertellen je waar je rekening mee houdt bij jouw steigerbuis kledingrek muur ontwerp. Wil je advies op maat, of iemand die met je meedenkt hoe je jouw steigerbuis kledingrek voor aan de muur kunt maken? Neem dan contact op of bekijk onze bouwpakketten.

Kledingrek steigerbuis zwart

Zwarte steigerbuizen kopen is enorm populair wanneer je meubels van steigerbuis gaat maken. Door voor jouw kledingrek steigerbuis zwart te kiezen, krijg je een mooi en stoer kledingrek die best gezien mag worden. Je kunt je kledingrek zowel vrijstaand maken, als aan de muur bevestigen. In de ontwerpen kun je alle kanten op. Doordat voor een kledingrek steigerbuis zwart de meest gekozen kleur is, hebben wij ook alle koppelstukken daarvoor in het zwart.

Industrieel kledingrek zelf maken

Wanneer je kiest voor een kledingrek steigerbuis zwart, dan krijgt jouw kledingrek direct een stoere, industriële uitstraling. Door het gemak die de koppelstukken bieden, kun je een industrieel kledingrek zelf maken met steigerbuis. Bovendien kun je de maten makkelijk bepalen door de steigerbuizen in te korten of op maat te bestellen. In het design van jouw kledingrek kun je ook alle kanten op. Het design bepaalt de koppelstukken die je kiest. Maak dus een steigerbuis kledingrek ontwerp en teken daar de koppelstukken in. Tussen de koppelstukken zet je de afmetingen van de buis die je nodig hebt.

Bij een kledingrek koppelstukken kopen

Bij een steigerbuis kledingrek voor aan de muur maken, heb je in ieder geval koppelstukken voor muurbevestiging nodig. Afhankelijk van hoever het kledingrek van de muur komt, kies je de voor jou geschikte oplossing. Onderstaand lees je over de koppelstukken die gebruikt worden voor een steigerbuis kledingrek aan de muur bevestigen.

Kledingrek muurbevestiging: leuningdragers

Voor een steigerbuis kledingrek aan de muur maken, kun je leuningdragers gebruiken. Je kiest deze koppelstukken voor een steigerbuis kledingrek aan muur waarbij de afstand tot de muur niet diep hoeft te zijn. De leuningdrager is als traditionele buiskoppeling verkrijgbaar en als leuningdrager met inleg, oftewel open leuningdrager. Deze laatste is ook handig om een doorhangende steigerbuis te ondersteunen, zonder dat je de constructie hoeft te demonteren.

 

Kledingrek muurbevestiging: voetplaat

Een steigerbuis kledingrek aan de muur bevestigen? Wanneer je muur niet sterk genoeg is om het gewicht te dragen, bijvoorbeeld bij een gipsplaat muur, dan gebruik je staanders. De verticaal geplaatste steigerbuizen kun je als staanders aan de voorzijde, bijvoorbeeld op de hoeken of in het midden, aanbrengen om het kledingrek te ondersteunen. Aan de onderzijde gebruik je een steigerbuis voetplaat, ook wel voetstuk genoemd, om deze aan de grond te verankeren. Het voetplaat koppelstuk kun je ook gebruiken om het kledingrek aan de muur te bevestigen. Bijvoorbeeld wanneer je jouw steigerbuis kledingrek tussen 2 muren bevestigt. Kies voor de voetplaat een vierkante, ronde of ovale bevestigingsplaat. Handig hiervoor is ook de voetplaat met inleg, je legt de steigerbuis er dan gemakkelijk in.

Kledingrek muurbevestiging: hoeken

Wanneer je de steigerbuis tussen 2 muren kunt aanbrengen, heb je voldoende aan de voetplaten, steigerbuis en eventueel een t-stuk in het midden met een staander. Ga je een steigerbuis kledingrek voor aan de muur maken die verder van de muur afstaat dan met leuningdragers mogelijk is? Dan heb je hoeken nodig. Hiervoor kun je een steigerbuis kniestuk kopen. Dit is een 90 graden hoek. Je gebruikt dan voetstukken bij de muurbevestiging, een kort stuk steigerbuis voor de diepte en dan een kniestuk voor de buis waar je kleding aan komt te hangen.

Steigerbuis hoekstukken of kniestukken nodig?

Steigerbuis hoekstukken of kniestukken nodig? Hoewel ze op elkaar lijken, zijn dit wel degelijk andere koppelingen. Zet je aan de voorzijde jouw steigerbuis kledingrek met staanders vast aan de grond? Dan kies je een kniestuk drieweg: hier kan aan de onderzijde de verticale buis ingeschoven worden die naar de vloer gaat. Ga je onderaan jouw kledingrek een plank bevestigen om je schoenen op te zetten? Of wil je boven jouw hangende kledingrek een plank maken? Dan kies je een hoekstuk 90 graden, door de opening loopt de staander hier namelijk doorheen. Een kniestuk heeft deze opening voor een verticale steigerbuis niet.

Andere accessoires en koppelingen voor steigerbuis kledingrek muur

Je kunt jouw kledingrek muur zo simpel of zo uitgebreid maken als je wilt. Wij hebben alle koppelstukken die je nodig hebt. Laat bij je door ons grote aanbod ook inspireren bij het maken van het ontwerp. Met steigerbuis koppelingen kun je allerlei mooie constructies maken. Gebruik ook de steigerbuis haken om nog meer plezier van jouw kledingrek aan de muur te hebben. Gebruik ze bijvoorbeeld om jassen aan te hangen of voor kleding die minder geschikt is voor een hanger.

Veel gestelde vragen bij een steigerbuis kledingrek voor aan de muur maken

Wanneer dit de eerste keer is dat je met steigerbuis aan de slag gaat, kan het goed zijn dat je vragen hebt. De meest gestelde vragen lees je hieronder. Heb jij een andere vraag? Onze specialisten staan je graag te woord. Ook vind je heel veel inspiratie en tips in onze blogs.

Wanneer staal of aluminium steigerbuis voor kledingrek muur gebruiken?

Voor een steigerbuis kledingrek aan de muur staal of aluminium steigerbuis gebruiken? Staal is vaak de beste optie, het is sterker en kan zwaarder belast worden. Aluminium is echter lichter. Doordat aluminium steigerbuis lichter is, kan het ook aan een muur bevestigd worden die een minder zware constructie kan dragen. Doordat aluminium niet roest wordt het ook voor buiten of in vochtige ruimtes gebruikt. Omdat aluminium eerder doorhangt, kan het zijn dat je meerdere bevestigingspunten bij jouw steigerbuis kledingrek muur moet plaatsen. Wanneer je kiest voor een aluminium steigerbuis kledingrek, kun je alsnog aluminium steigerbuis zwart kiezen om de kleur te matchen met de zwarte koppelstukken.

Kun je steigerbuis buigen?

Nee, zonder geavanceerde apparatuur kun je steigerbuis niet buigen. Daarom is het gebruikelijk om koppelstukken te gebruiken. Een kniestuk gebruik je voor een 90 graden hoek. Bij ons kun je ook een kniestuk kopen voor 105-165 graden. Of een elleboog koppeling voor een 40-70 graden hoek. Daarnaast kun je voor je steigerbuis elleboog koppeling 75-285 graden kopen, hiermee kun je verstelbaar de hoek bepalen tot maximaal 285 graden.

Welke maat steigerbuis voor kledingrek?

Vraag jij je af welke dikte steigerbuis voor kledingrek aan muur te gebruiken? Hoe langer de buis, hoe dikker deze moet zijn om hem zwaarder te kunnen belasten. Maar, er zit een maximum aan, want de kledinghanger moet er wel overheen passen. Daarom is steigerbuis 33,7 mm de maximale diameter buis die je kunt gebruiken. Bij de kledinghangers die je koopt, staat de diameter ook aangegeven. Waarom niet een te dunne buis kiezen? Bij het antwoord vinden op “welke maat steigerbuis voor kledingrek?”, moet je rekening houden met de overspanning en belasting. Een kledingrek van een meter kan met een dunnere buis dan een kledingrek van 2 meter. Heb je er zware items aan hangen en hangt je kledingrek door? Hang dan de zware items aan de uiteinden, of plaats in het midden een extra staander. Lees hier meer over de steigerbuis buislengte berekenen en kies de juiste diameter steigerbuis.

Waarom Steigerbuisstunter?

Zeer scherpe prijzen van steigerbuis en koppelingen, op maat laten maken van steigerbuizen en een snelle levering; op deze dingen kun je op rekenen wanneer je gaat bestellen bij Steigerbuisstunter. Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met 5/5 sterren! Ervaar onze topkwaliteit en service, plaats je bestelling online of neem contact met ons op.

Bouwtips