Steigerbuis diameters en wanddiktes

De steigerbuizen zijn in verschillende materialen beschikbaar: gegalvaniseerd staal, aluminium, zwart staal en vierkant staal en zwart. Alle buizen zijn uitstekend geschikt voor binnen en buiten toepassingen. Naast de lange levensduur van steigerbuizen, zijn ze eenvoudig opnieuw te gebruiken. Door middel van steigerbuis koppelingen is het eenvoudig om een constructie in elkaar te zetten.

5 verschillende typen steigerbuis

Wij bieden vijf verschillende soorten steigerbuis aan. De buizen bieden wij aan in meerdere (buiten)diameters en bij een aantal buizen kan je de gewenste wanddikte kiezen. De wanddikte heeft geen invloed op de buitendiameter, maar wel op de binnendiameter. In de webshop geven alle diameters de buitendiameters van de buizen aan.

Gebruik van dunwandige en dikwandige steigerbuizen

Bij de gegalvaniseerde en aluminium buizen zijn een aantal buisdiameters met een verschillende wanddikte verkrijgbaar. De dunwandige varianten zijn lichter van gewicht, maar zijn voor veel constructies nog sterk en stevig genoeg.

Populaire meubels, zoals kledingrekken, kapstokken en bijzettafels kunnen, in de meeste gevallen, met dunwandige buizen gemaakt worden. Moet het meubel veel gewicht dragen, zoals een voorraad- of stellingkast, dan kan je beter voor een dikwandige variant gaan.

Reclameframes worden vaak gemaakt van aluminium buizen. Voor wat kleinere frames verlenen de buizen met 2 mm wanddikte zich hier goed voor.

Gegalvaniseerd stalen steigerbuis

De standaard onder de steigerbuizen. De meeste constructies worden van deze gegalvaniseerde buis gemaakt. Met het galvaniseren of “verzinken" wordt een dun laagje zink aangebracht, hierdoor is de buis beter beschermd tegen roest en weersinvloeden.

Stalen steigerbuizen zijn sterker en stijver dan aluminium buizen. Om deze reden worden de stalen buizen vaak gebruikt voor constructies die zware lasten moeten dragen en voor langere overspanningen. Deze steigerpijp wordt daarnaast veel gebruikt voor het maken van meubels vanwege het industriële karakter en de krasvastheid ten opzichte van een aluminium steigerbuis. Nadeel ten opzichte van de aluminum buizen is dat staal een stuk zwaarder is.

Maat Wanddikte
Gewicht per meter
21,3 mm 2,0 mm 1,01 kg
26,9 mm

2,30 mm
2,65 mm

1,38 kg
1,65 kg
33,7 mm

2,60 mm
3,25 mm

1,98 kg
2,51 kg
42,4 mm
2,60 mm
3,25 mm
2,54 kg
3,14 kg
48,3 mm
3,25 mm
3,61 kg
60,3 mm
3,65 mm
5,10 kg

Gegalvaniseerd steigerbuis is geschikt voor binnen en buiten gebruik.
Maximale buislengte is 600 cm

Aluminium steigerbuis

Aluminium steigerbuis wordt meestal toegepast in projecten waarbij het van belang is het gewicht van een constructie laag te houden. Een bijkomend voordeel is dat aluminum buizen bij langdurig buitengebruik en veel weerstand, het uiterlijk nauwelijks veranderd. Aluminium steigerbuis wordt vooral gebruikt voor wand- en reclameframes

De aluminium steigerpijpen zijn veerkrachtiger dan de stalen variant. Daarnaast zijn ze gevoeliger voor krassen dan stalen buizen. De aluminium buis is dus minder geschikt voor constructies die veel gewicht moeten dragen of bijvoorbeeld kledingrekken.

Maat
Wanddikte
Gewicht per meter
2,0 mm
0,322 kg
2,5 mm
0,517 kg
3 mm
0,780 kg
2 mm
3 mm
0,678 kg
0,992 kg
2 mm
3 mm
0,780 kg
1,145 kg
3mm
1,450 kg

De aluminium steigerbuizen zijn geschikt voor binnen en buiten gebruik.
Maximale buislengte is 600 cm

Zwart staal steigerbuis

De zwarte steigerbuis is een variant van de gegalvaniseerd stalen buis. Deze steigerbuizen zijn door middel van een speciale behandeling voorzien van een stootbestendige zwarte coating. De kleur van de coating is RAL 9005.

De zwarte stalen pijp is speciaal ontwikkeld voor de meubel- en interieurbouw. Deze buis is zowel geschikt voor buiten- en binnengebruik. De coating van de buizen is UV bestendig.

Maat Wanddikte Gewicht per meter
21,3 mm 2,0 mm 1,01 kg
26,9 mm 2,35 mm 1,41 kg
33,7 mm 2,65 mm 2,01 kg
42,4 mm 2,65 mm 2,58 kg
48,3 mm 2,90 mm 3,25 kg


De afwerking van deze buis is mat / zijdeglans. Maximale buislengte is 300 cm.

Zwart aluminium steigerbuis

De zwarte aluminium steigerbuis is door middel van een speciale behandeling voorzien van een stootbestendige zwarte coating. De kleur van de coating is RAL 9005.

De zwarte aluminium pijp is speciaal ontwikkeld voor de reclamebranche of wanneer een constructie van laag gewicht moet blijven. Deze buis is geschikt voor binnen- en buitengebruik.

Maat Wanddikte Gewicht per meter
26,9 mm 2,5 mm 0,520 kg
33,7 mm 3,0 mm 0,780 kg
42 mm 3,0 mm 1,010 kg
48 mm 3,0 mm 1,150 kg

De afwerking van deze buis is mat. Maximale buislengte is 600 cm

Vierkant staal steigerbuis

Naast de standaard ronde steigerbuizen bieden wij ook vierkante steigerbuizen aan. Dit gegalvaniseerd stalen kokerprofiel heeft een doorsnede van 25 x 25 mm en 40 x 40 mm. Net als bij de ronde buizen zorgt de galvanisatie laag ervoor dat dit profiel zeer weerbestendig is en geschikt is voor toepassingen zowel binnen- al buitenshuis.

De relatief grote doorsnede maakt de vierkante buizen breed inzetbaar. De buis met de afmeting 25 x 25 mm wordt veel gebruikt voor strakke en moderne meubels, bijvoorbeeld: kasten, tafels en kapstokken. De 40 x 40 mm buis is te gebruiken voor grote last dragende constructies zoals (werk) tafels, stellingkasten en overkappingen. De platte oppervlakken van het profiel maakt monteren van panelen eenvoudiger.

Maat Wanddikte Gewicht per meter
25 x 25 mm 2 mm 1,42 kg
40 x 40 mm 2 mm 2,37 kg

 

Vierkant zwart steigerbuis

Naast de vierkante gegalvaniseerde buis is er nu ook een zwarte variant. De vierkante zwarte steigerbuis is leverbaar in de afmeting 25 x 25 mm. 

De zwarte stalen koker heeft een strak en modern uiterlijk. De buis is erg geschikt voor kleinere projecten, zoals salontafels, wandkasten en kapstokken. De buis kan zowel voor binnen als buiten gebruikt worden. 

Maat Wanddikte Gewicht per meter
25 x 25 mm 2 mm 1,42 kg

 

 

Op maat zagen & snelle levering

Alle steigerbuizen uit ons assortiment worden op maat gezaagd. Dit geldt voor lengtes in hele centimeters met een minimum lengte van 5 cm. Wij rekenen geen zaagkosten voor steigerbuizen vanaf 100 cm, bij kortere lengtes wordt automatisch €0,59 zaagkosten in de prijs meegerekend.

Vergeet niet de buislengtes op hele cm af te ronden. Rond altijd af naar beneden. Houd er rekening mee dat op maat gezaagd buizen een tolerantie van 3 mm kunnen hebben. Wil je een maat op de millimeter doorgeven? Gebruik bij het invoeren een "punt" i.p.v. een "komma". We hebben ook een handleiding geschreven over hoe je het beste de juiste buislengtes kan berekenen.

Naast de buizen hebben wij ook een groot aanbod buiskoppelingen en accessoires om de steigerbuis constructie helemaal compleet te maken. Zoals bijpassende schroeven en bouten en het juiste gereedschap voor het vastzetten van de koppelstukken. Voor extra gemak bieden we ook verschillende bouwpakket meubels aan.

Wij streven ernaar alle bestellingen binnen 2 werkdagen te verzenden. Bestel je voor 12:00 uur, dan kunnen we vaak zelfs dezelfde dag nog verzenden. Meer informatie over de verzending en levertijd vindt je hier.

Vragen?

Heb je na het lezen van deze informatiegids nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Je kan met ons bellen, mailen of chatten.

BouwtipsProductinformatie