Een fitness constructie van steigerbuis

Veel mensen sporten thuis of met mooi weer buiten in de tuin. Het kan daarom fijn zijn om de juiste fitnessapparaten thuis te hebben om je fitness routine uit te kunnen oefenen. Steigerbuizen en fitness gaan erg goed samen. Steigerbuizen zijn geschikt voor fitnesstoestellen die stevig en weersbestendig moeten zijn.

Samen met Joep van den Hoek, eigenaar van sportschool Get in Shape in Ravenstein, hebben wij een fitnesstoestel ontworpen voor de buiten gym.

Het fitnessapparaat moet zo multifunctioneel mogelijk zijn en bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een monkey bar en een dip station. Ook zijn er verschillende oefeningen mogelijk zoals pull-up, bench press en squat oefeningen. De constructie bevat daarnaast de mogelijkheid om halters en dumbells op te bergen.

Aan de slag met het fitnesstoestel

Ben je geïnteresseerd in dit uitgebreide toestel? Wij kunnen de constructie als compleet bouwpakket inclusief bouwtekening leveren. Het pakket bevat alle buizen en buiskoppelingen. Het fitnesstoestel in zo'n 220 cm hoog en je hebt ongeveer 300 bij 300 cm nodig om het fitnessapparaat te plaatsen en te kunnen gebruiken. Het bouwpakket kost €799,- excl. BTW. Bij interesse kan je ons een mail sturen en dan helpen we je verder. 

Dit ontwerp is erg uitgebreid en is van alle gemakken voorzien om je complete fitness sessie uit te oefenen. Heb je niet zo veel ruimte thuis? Zie hier 3 eenvoudige constructies voor een fitness apparaat uitgewerkt die je makkelijk thuis of in je tuin kan plaatsen.

Fitness toestel van steigerbuisSteigerbui fitness toestel

3 eenvoudige fitnesstoestellen van steigerbuis

Materiaalkeuze
Voor alle constructies is het aan te raden om gebruik maken van gegalvaniseerde stalen buizen of zwarte stalen buizen. De stalen buizen zijn steviger dan aluminium en minder veerkrachtig. De buizen zijn geschikt tegen alle weersinvloeden en blijven de kwaliteit behouden. In de meeste gevallen is de buisdiameter 33,7 mm een geschikte maat. 

Monkey bar
De monkey bar is een veelgebruikte fitness oefening om je bovenlichaam te trainen. Deze constructie kan je vrijstaand of aan het plafond monteren. Bij het vrijstaande model kan je de monkeybar op 4 poten zetten en aan de grond vastmaken of de poten onderaan verbinden voor stevigheid. Voor het monteren aan het plafond worden er voetplaten gebruikt om de constructie aan het plafond te monteren. Neem ca 50-55 cm tussen de buizen aan en als breedte.

Monkeybar-fitness-toestel-steigerbuis

Dipstation
Een dip station wordt gebruikt om je triceps en borst te trainen. Je kan het frame op de gewenste hoogte maken. Door het frame laag te maken kan je het ook gebruiken als opdruk steun of als parallettes. Gebruik borgringen of bevestigingsringen om de buis op de grond stevig te laten staan.

dipstation-fitness-steigerbuis<dipstation-fitness-steigerbuis

Pull up bar 
Een optrekstang is eenvoudig te maken op twee verschillende manieren. Je kan de stang tussen twee wanden plaatsen door middel van de voetplaten met inleg. Voor de juiste buislengte haal je dan 2 cm van de totale gewenste lengte af, zo zorg je ervoor dat het precies tussen de wanden en in de voetplaten past.

Ook kan je er voor kiezen om een constructie te maken tegen de muur, zoals je hier kan zien op de foto. Bevestig de buizen op de vloer en wand door middel van voetplaten. Zet de koppelingen vast met de juiste maat inbussleutel of inbusdop.

optrekstang-pullup-steigerbuis

Nog meer fitness inspiratie

In een andere blog over fitnesstoestellen hebben we nog meer voorbeelden gegeven hoe je fitness met steigerbuizen kan combineren. Hier staat ook een DIY voor een optrekstrang die aan de wand gemonteerd kan worden.

Voor extra gemak hebben we ook bouwpakketten ontworpen voor thuis fitnessapparaten. Hieronder zie je fitness toestel Bouwpakket Rico hiermee kan je pull-ups en dips doen. Daarnaast hebben we ook powerrack Vic, met dit fitnessapparaat kan je oefeningen doen zoals: squats, bench press/ bankdrukken en pull up/ chin up.

Pull-Up Bar SteigerbuisSteigerbuis Sporttoestel Bouwpakket Rico

Nog meer inspiratie
Opzoek naar meer inspiratie en ideeën? Neem dan een kijkje op de inspiratiepagina voor steigerbuis fitnessapparaten.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over de constructies, de producten of het monteren? Laat het ons dan weten, we helpen je graag verder. Je kan ons bellen, chatten of mailen.

BouwtipsInspiratie