Zwarte steigerbuizen & buiskoppelingen

De afgelopen jaren hebben we bij Steigerbuisstunter regelmatig ons assortiment uitgebreid om aan de wensen van onze klanten te voldoen. Onze zwarte steigerbuizen en zwarte buiskoppelingen zijn hier een mooi voorbeeld van. We voorzien hiermee in de behoefte van o.a. stand- en interieur- bouwers aan zwarte buizen en koppelingen met een hoogwaardig afwerkingsniveau. Omdat deze steigerbuizen en koppelingen ook goed passen in de huidige woontrends worden deze door steeds meer mensen ontdekt. In deze blog vind je informatie over en inspiratie voor het werken met de zwarte steigerbuis.

Zwarte afwerking

Onze zwarte buiskoppelingen en buizen krijgen hun kleur via de duurzame KTL lakmethode. Deze methode wordt ook wel elektrostatisch dompellakken genoemd. Dit geeft de buizen en koppelingen een kras- en stootvaste beschermlaag. De afwerking laat zich het best omschrijven als zijdeglans en is meer mat dan glanzend. De laklaag biedt een hoge mate van corrosiebestendigheid maar is niet bestand tegen UV-straling en daarom enkel geschikt voor binnen gebruik. Daarnaast zijn de buizen en koppelingen ook niet gegalvaniseerd.

Zwart staal steigerbuis en buiskoppelingen

Assortiment

Omdat het gaat om een relatief nieuw product is niet het gehele assortiment aan buiskoppelingen en steigerbuizen in het zwart verkrijgbaar. Dit zal gaandeweg worden uitgebreid. In verband met het lakproces is de maximale lengte van de buizen 300 cm. Uiteraard kan er op maat worden besteld.

Toepassingen

Onze zwarte steigerbuizen en buiskoppelingen zijn in het bijzonder geschikt voor binnentoepassingen waarbij een hoog afwerkingsniveau gewenst is. Denk hierbij aan horeca en winkel inrichting, toepassing op beursstands en in het interieur van de woning. Kasten, tafels en trapleuningen worden vaak gemaakt van deze steigerbuizen. De zwarte coating geeft het product een strakke uitstraling terwijl het industriële karakter grotendeels behouden blijft. Voor een unieke uitstraling kan er ook met een combinatie van zwarte en gegalvaniseerde buizen en koppelingen worden gewerkt. Onderstaand vind je enkele recente projecten van onze klanten. Natuurlijk zijn we ook erg benieuwd naar jouw project. Deel je foto op onze Facebook pagina, Instagram of doe mee aan de foto-actie.

Wandkast Zwarte SteigerbuisHanddoekrek zwarte steigerbuisKapstok zwarte steigerbuis

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben na het lezen van deze blog, laat het ons dan gerust weten. Wij helpen je graag verder!

Je kan met ons bellen, mailen of chatten.

 

NieuwProductinformatie