tuinmeubel van steigerbuis maken

Tuinmeubels maken van steigerbuis 

Steigerbuizen en tuinmeubels gaan erg goed samen. Favoriete constructies en meubels kunnen ook voor buitengebruik gemaakt worden, zoals een tafel, loungebank, tuinbank, buitenkeuken en meer. 

De voordelen van steigerbuis tuinmeubels zijn:

  • Gegalvaniseerde, aluminium en zwarte buizen en buiskoppelingen zijn geschikt tegen alle weersinvloeden
  • De steigerbuizen zijn sterk en kunnen veel gewicht dragen.
  • Wij zagen de buizen voor je op maat. Zo kan je jouw tuinmeubel precies op maat maken. 

In deze blog laten we een top 3 van de meest gemaakte steigerbuisconstructies voor buiten zien. We geven ook handige tips voor het zelf maken van een tuinmeubel!

1. Tuintafel

Een steigerbuistafel zien we niet alleen veel binnen in huis, maar ook voor buiten in de tuin. Tafels zijn er in veel verschillende maten en modellen, zoals een eettafel, werktafel, salontafel en bartafel. 

Omdat de tafel een populair meubel is, hebben we speciaal een aantal bouwpakketten gemaakt. Kies je favoriete model uit, vul de gewenste maten in en wij zagen alles voor je op maat. De steigerbuis koppelingen zijn al voor je samengesteld. Na het bestellen ontvang je een bouwhulp voor eenvoudige en snelle montage. 

Bijpassend bankje erbij? De bouwpakketten kunnen op maat besteld worden, zo kan het bouwpakket ook in de gewenste maten van een bankje besteld worden. Het bankje match perfect bij de tafel! Tip: maak de lengte van de bank 20 cm korter dan de tafel, de bank kan dan onder de tafel geschoven worden. 

Rollende tafel en bank: Voeg zwenkwielen toe aan jouw ontwerp tafel of bestel ze bij het bouwpakket. De zwenkwielen zet je door middel van een expander vast in de buis en verplaats je het gemakkelijk door de tuin. 

Op zoek naar een complete tuinset? Neem dan een kijkje bij bouwpakket tuinset Ravi.

Steigerbuis-tuintafel tuinset-steigerbuis

2. Loungebank 

Met steigerbuizen kan je een stevige en comfortabele loungebank maken. Veel loungebanken worden in standaard maten aangeboden. Met een steigerbuis bank op maat kan je de ruimte in de tuin optimaal gebruiken. 

Bouwpakketten banken 

Omdat een loungeset een groot project is met veel verschillende koppelingen, bieden we een hoekbank als bouwpakket aan. Met een bouwpakket kan je zelf een loungeset maken. De afmetingen van het zit- en ruggedeelte hebben standaard afmetingen, hiervoor kan je kussens van 60 x 60 cm gebruiken. Hierdoor kan je gemakkelijk elders tuinkussens aanschaffen. 

Geen ruimte voor een grote bank? We hebben ook twee bouwpakketten voor een rechte bank. De banken zijn in twee afmetingen leverbaar. 

Steigerhout

Het frame van de banken en de loungeset kan je afmaken met steigerhout. De twee kleine banken kan je inclusief steigerhout bestellen, we leveren het hout op maat. Voor de loungebank kan je het steigerhout apart op maat in de webshop bestellen. De planken hebben een maximale lengte van 250 cm en zijn ca. 20 cm breed. Je hebt keuze uit nieuwe of oude steigerhouten planken.  

loungeset-steigerbuis tuinbank-steigerbuis

3. Buitenkeuken

Wil jij je tuinterras helemaal afmaken? Dan kan voor je een uitgebreide buitenkeuken gaan. Met een buitenkeuken bereid je makkelijk gerechten en heb je voldoende ruimte om spullen op te bergen. 

Verrijdbare buitenkeuken: Een buitenkeuken kan groot en zwaar zijn en heb je niet het hele jaar nodig. Met zwenkwielen kan je de buitenkeuken verrijdbaar maken. De wielen plaats je in de steigerbuizen met de meegeleverde expanders.  

Buitenkeuken met bbq: Bouw je barbecue in de buitenkeuken, zo staat de bbq op de gewenste hoogte en wordt het koken nog leuker. Het steigerbuismateriaal is stevig en kan een zware Green Egg of Kamado bbq dragen. 

Op zoek naar een doe-het-zelf bouwpakket? Neem hier een kijkje bij onze multifunctionele buitenkeukens

buitenkeuken-bbq-steigerbuis buitenkeuken-steigerbuis-bbq

Nog meer inspiratie

Opzoek naar meer inspiratie en ideeën? Neem dan een kijkje op de inspiratiepagina voor steigerbuis tuinmeubels.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over het bestellen van de producten of over het monteren, je kan altijd bellen, mailen of chatten. Wij helpen je graag verder!

BouwtipsDoe-het-zelfInspiratie