Steigerbuis wandrek | Stoer en Industrieel wandrek zelf maken

De trend van dit moment, een steigerbuis wandrek! Dit mooie en sterke industriële meubelstuk zul je ongetwijfeld al wel eens in woonmagazines of op social media gezien hebben. Ook bieden sommige meubelzaken steigerbuizen wandmeubels aan. Maar, waarom zou je te veel betalen als je het zelf kunt maken? Een steigerbuis wandrek maken is makkelijk en bovendien heel erg leuk. Wij zagen alles op maat voor je, hierdoor hoef jij het alleen maar in elkaar te zetten. Maak je je zorgen dat jij het niet kunt, of niet het juiste gereedschap hebt? Met onze kennis en producten is een steigerbuis wandrek maken voor iedereen haalbaar.

Waarom een steigerbuis wandrek maken?

Met zelf een steigerbuis wandrek maken, kun je precies het formaat bepalen dat in jouw ruimte past. Ook het design kun je zelf bepalen. Wil je een steigerhouten boekenkast kopen? Ook dit wandmeubel kun je met steigerbuis zelf maken. Het leuke hieraan is dat je voor jouw boeken passende schappen maakt. Zeker wanneer je kiest voor kniestukken waar de buis doorheen loopt, kun je in de toekomst altijd een plank hoger of lager hangen. Handig voor als je een wat groter boek hebt die niet in de kast past. Naast een hele boekenkast van steigerbuis maken, kun je eerst ook een wandplank maken. Dit is al helemaal makkelijk.

Steigerbuis wandplank

Wil jij een steigerbuis wandrek maken, zonder staanders? Dan kun je ook alleen een steigerbuis wandplank maken. De plank op steigerbuis monteren, doe je met voetplaten. Dit klinkt gek, maar je monteert ze op zijn kop. Bekijk hier voorbeelden met foto’s en meer informatie over een steigerbuis wandplank maken. Zoals je ziet, je maakt een industriële wandplank makkelijk zelf met onze zwarte steigerbuis, twee kniestukken en vier voetstukken. Naast het design met voetstukken kun je ook met leuningdragers of bevestigingsringen de plank aan steigerbuis bevestigen. Bekijk alle koppelstukken om een idee te krijgen van de vele mogelijkheden voor jouw steigerbuis wandrek design.

Industrieel wandrek van steigerbuis

Een wandrek industrieel is tijdloos en stoer. Het past in je woonkamer, slaapkamer of ander vertrek. Ook in winkels, restaurants of bijvoorbeeld hotels kun je ze tegenkomen. Doordat de kosten veel lager zijn dan een wandrek kopen en het resultaat sterker en robuuster is, is de keuze voor zelf een steigerbuis wandrek maken, makkelijk gemaakt. Kies voor een industriële stijl oud hout voor jouw wandrek. Oud hout voor steigerbuis meubels kopen, betekent overigens niet dat je Marktplaats hoeft af te struinen en zelf moet gaan zagen. Je koopt oud hout voor steigerhouten meubels gemakkelijk bij ons. Zo leveren we het hout, steigerbuis en de koppelstukken in één keer bij je af.

Waar rekening mee houden bij een steigerbuis wandrek maken?

Een wandrek kan volledig aan de muur hangen zoals bij een steigerbuis wandplank. Hoewel de steigerbuis muursteunen letterlijk ijzersterk zijn, is het maximale gewicht afhankelijk van je muur. Bij de bevestiging van jouw steigerbuis wandrek met schroeven en pluggen in een massief stenen muur, is het draagvermogen zeer hoog. In een gipswand is dit anders. Om toch zwaardere items of boeken in je wandrek te kunnen plaatsen, kun je staanders aan de voorkant maken. Ook kun je het wandrek met staanders aan de voor- en achterzijde vrijstaand maken. De bevestiging aan de muur is dan enkel om hem te fixeren.

Benodigde koppelstukken steigerbuis wandrek

Welke benodigde koppelstukken voor een wandrek van steigerbuizen? Dat hangt af van jouw design. Om te beginnen kijk je bij onze bouwpakketten om een idee van de populairste ontwerpen te krijgen. Maar, je kunt ook een uniek design maken. Dit is leuk, en makkelijk. Bovendien kan een specialist van Steigerbuisstunter jou daarbij helpen. Bij het ontwerp bepalen we samen:


  • De afmetingen van jouw steigerbuis wandrek.
  • De constructie zodat deze helemaal aansluit bij jouw gebruik.
  • Het design, bijvoorbeeld een industrieel design van zwart steigerbuis met nieuwe of oude houten planken.
  • We maken een bouwtekening en een lijst van de benodigde koppelingen en formaten steigerbuis.

Steigerbuis op maat

Ben je tevreden met het ontwerp van jouw wandrek van steigerbuis? Dan bestel je steigerbuis, koppelingen, planken en accessoires online. Wij maken alles op maat en leveren dit snel bij jou af. Hierna hoef je het alleen nog maar in elkaar te zetten. Klanten van ons geven aan dat ze het monteren heel makkelijk vinden. Zelfs zonder ervaring of technische kennis. Wanneer je het gemak en het resultaat eenmaal zelf ervaren hebt, zul je ongetwijfeld meer steigerhouten meubels zelf willen maken. Denk eens verder dan het wandrek, welke wandmeubels van steigerbuis kun je nog meer maken?

Wandmeubel steigerbuis

Wat voor wandmeubel van steigerbuis ga jij maken? Van tv-meubel van steigerbuis tot stellingkast; de mogelijkheden zijn eindeloos. Bekijk zeker ook de voorbeelden en foto’s van steigerbuis kasten en bouwpakketten. Het voordeel van een steigerbuis wandrek maken met een bouwpakket, is dat je zelf geen ontwerp hoeft te maken of na hoeft te denken over welke materialen je nodig hebt. Wij hebben de populairste steigerhouten wandrekken en kasten als bouwpakket samengesteld. Je kunt bij de bouwpakketten zelf formaten aangeven. Zoek je iets anders of wil je samen met ons een eigen bouwpakket samenstellen? Dat kan, daarvoor kun je contact opnemen.

Kosten steigerbuis wandrek

De kosten voor een steigerbuis wandrek zijn voornamelijk afhankelijk van het aantal koppelstukken. De kosten van steigerbuis zijn heel erg laag, dus een meter extra aan buislengte kost vaak maar tussen de 10 en 15 euro extra. Je hebt met je eigen steigerhouten meubel designen de kosten zelf in de hand. Bovendien kun je door de modulaire bouwstijl je wandrek in de toekomst altijd nog aanpassen. Wil je simpel beginnen met een steigerbuis wandrek met planken? Dan is de vanafprijs onder de 250 euro! Ook dat is het mooie van steigerbuis meubels, zowel in formaat als in budget kun je zelf kiezen wat je wilt.

Waarom steigerbuis bestellen bij Steigerbuisstunter?

Als steigerbuis groothandel weten we alles van onze producten. We hebben al zoveel mooie ontwerpen samen met onze klanten gemaakt. Zowel zakelijke als particuliere klanten profiteren van onze lage prijzen van steigerbuis en het grote assortiment aan koppelstukken. Maar, de reden waarom klanten Steigerbuisstunter nog meer waarderen, is de service. Zoals je in de bovenstaande alinea’s al las, helpen we graag bij het maken van het ontwerp. Geen wonder dat onze klanten ons gemiddeld met een 5/5 beoordelen! Lees zelf de beoordelingen van Steigerbuisstunter. Of maak direct kennis door online steigerbuis te bestellen of contact met ons op te nemen.