Een steigerbuis kledingrek maken

DIY verrijdbaar steigerbuis kledingrek

Onlangs maakte een van onze collega’s dit steigerbuis kledingrek op wielen voor op de slaapkamer. Wij denken dat dit stoere en industriële kledingrek van steigerbuis niet alleen handig is op de slaapkamer maar dat het ook prima geschikt is voor in een kledingwinkel, horecagelegenheid of als kapstok op op kantoor.

Wil je dit meubel zelf maken? In deze blog vind je het alle benodigdheden en wat algemene tips voor het maken van een steigerbuizen kledingrek, kapstok of garderobekast.

Onze collega:
“De kast is super handig voor het overzichtelijk ophangen van onze kleding. Vooral mijn vriendin is daar erg blij mee. Op de planken kunnen we wat schoenen en andere spulletjes kwijt. De wielen maken het rek makkelijk verplaatsbaar. Meestal gebruiken we het als een soort roomdivider dwars op de wand, maar als we wat meer ruimte nodig hebben staat hij zo in de hoek van de kamer”

Boodschappenlijstje:

Het kledingrek heeft ongeveer de volgende maten: 160 x 180 x 50 cm (HxBxD)

2 x Slotbout M8x50 (set 8 stuks) (minimaal M8x40)


Bouwmarkt:

  • 2 x 18 mm Multiplex 173,5 x 43,5 cm 

Gereedschap:

Hamer - voor bevestiging van de inslagdoppen 
Inbussleutel - om de buiskoppelingen mee vast te zetten
Rolmaat - voor het uitmeten van de gaten tbv de slotbouten
Potlood - om de plek voor de gaten op het multiplex af te tekenen
Houtboor 8 mm - voor het boren van de gaten voor de slotbouten
Steeksleutel - om de slotbouten mee vast te zetten

Gereedschap kledingrek steigerbuisBevestiging plank en buiskoppeling kledingrek steigerbuisZwenkwiel steigerbuis kledingrek

Tips bij het maken van een steigerbuis kledingrek, kapstok of garderobekast.

Tip 1. Gebruik buisdiameter 33,7 mm of 26,9 mm.
Houd er bij het maken van een kledingrek rekening mee dat de grootste buisdiameter waar nog een hanger overheen past 33,7 mm is.  Gebruik eventueel kapstokhaken, handig om accessoires aan op te hangen. 

Tip 2.  Gebruik bij voorkeur stalen buizen.
Steigerbuisstunter verkoopt zowel aluminium buizen als stalen buizen, ook in het zwart. Staal is het beste geschikt voor het dragen van gewicht. Hiermee voorkom je dat de buis gaat doorhangen. Houd er rekening mee dat de aluminium steigerbuizen gevoelig zijn voor krassen.

Tip 3. Beperk de overspanning.
Om doorhangen te voorkomen dient de overspanning van de kledingroede niet te groot te zijn. Wij adviseren overspanningen groter dan 2 meter in het midden extra te ondersteunen. Daarnaast kun je bij de wat grotere overspanningen (1,5 tot 2 m) en zware belasting het beste kiezen voor de dikkere buisdiameter 33,7 mm. 

kledingrek steigerbuis

Wist je dat? Wij verkopen verschillende maten schroeven en bouten in de kleuren zwart en zilver. Zie hier een overzicht van de geadviseerde schroefmaterialen bij de koppelingen. Ook bieden we het juiste gereedschap aan voor het vastdraaien van de stelschroeven en het vastzetten van bouten. 

Bouwpakketten
We hebben complete doe-het-zelf bouwpakketten, alle onderdelen zijn al voor je samengesteld. Zo hebben we ook een bouwpakket kledingrek

Nog meer inspiratie

Opzoek naar meer inspiratie en ideeën? Neem dan een kijkje op de inspiratiepagina voor steigerbuis kledingrek.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben na het lezen van deze blog, laat het ons dan gerust weten. Wij helpen je graag verder!

Je kan met ons bellen, mailen of chatten.

Doe-het-zelfInspiratie