7 x Populaire steigerbuis meubels

Steigerbuis meubels en constructies zie je steeds meer, niet alleen bij mensen thuis maar ook in winkels en restaurants. Door het grote aanbod steigerbuizen en buiskoppelingen zijn de meest uiteenlopende projecten mogelijk.

Een meubel van steigerpijp kan je geheel naar persoonlijke wens samenstellen. Je hebt keuze uit verschillende materialen buis, zoals gegalvaniseerd staal, zwart of vierkant. De buizen zijn ook beschikbaar in verschillende diameters. 

In deze blog laten we zeven meubels ter inspiratie zien die het meest worden gemaakt door onze klanten. 

Steigerbuis meubels maken

Kapstok
Een kapstok van steigerbuis is erg populair omdat je voor een scherpe prijs een kapstok op maat kan maken. De meeste huizen hebben een beperkte ruimte in een hal of onder een trap. Met de op maat gezaagde steigerbuizen kan je de ruimte effectief gebruiken en kan je er genoeg jassen aan kwijt.

Veel kapstokken worden ook gemaakt in combinatie met een schoenenrek of met een schapje erboven voor extra opbergruimte.

Steigerbuis-kapstokZwart-steigerbuis-kapstok

Loungebank & Bank
Bij veel steigerbuis tafels wordt er ook een bijpassende bank gemaakt, de bank is in dezelfde stijl als de tafel. Omdat het maatwerk is kan het bankje makkelijk onder de tafel geschoven worden. Door zwenkwielen onder het bankje te plaatsen, rol je de bank onder de tafel en staat het niet in de weg.

Alle buizen en koppelingen zijn geschikt voor buiten en hierom kan er ook een loungebank van gemaakt worden. Zo hebben we voor een klant een loungebank ontworpen en hier uiteindelijk een bouwpakket van gemaakt. Bij een bouwpakket zijn alle onderdelen al voor je samengesteld.

Tafel-bank-steigerbuis Loungebank-buiten-opmaat

Tafel
Tafels kunnen in veel verschillende soorten en maten gemaakt worden. Denk aan: eettafels, tuintafels, verrijdbare tafels, salontafels, bureaus en statafels. De stalen buizen maken de constructie erg sterk en hierdoor kunnen er ook grote tafels van gemaakt worden. Een ander voordeel is dat de constructie, afhankelijk van het ontwerp, veel gewicht kan dragen.

Tafel-steigerbuis-maken Tafel-steigerbuis-zwart

Lamp
Voor een stoere en robuuste look kan je een frame maken waar je verschillende lampen aan hangt. Het buizenframe monteer je aan het plafond met voetplaten. Een lamp constructie kan je plaatsen als eyecatcher boven de eettafel of in een keuken voor extra goede verlichting.

Lampen-frame-steigerbuis Lampen-keuken-steigerbuis

Kast
Stellingkasten in een magazijn of een kledingkast in een slaapkamer zijn constructies waar vaak maatwerk bij komt kijken. Door een kast te maken met gezaagde buizen maak je optimaal gebruik van de ruimte. Stellingkasten dragen veel gewicht, voor extra stevigheid kan je de kast met voetplaten monteren aan de vloer, muur of plafond. Lees in een blog alle tips voor het maken van een kast.

Kast-kleding-zwart-steigerbuis Stellingkast-kast-op-maat

Kledingrek
Industriële kledingrekken zie je steeds meer in kledingwinkels. Zwart steigerbuis is voor deze constructie erg populair, de buizen hebben een strakke en moderne uitstraling.

Kledingrekken worden, net zoals kasten, vaak vast gemaakt aan de muur of vloer. Minder grote kledingrekken kunnen vrijstaand of verrijdbaar worden gemaakt.

Kledingrek-winkel-steigerbuis Kledingrek-vrijstaand-staal


Trapleuning
Voor een budgetproof trapleuning op maat zijn steigerbuizen erg geschikt. Trapleuningen van stalen steigerbuizen zijn stevig en eenvoudig te monteren. Een leuning monteren doe je met een leuningdrager of een leuningdrager met inleg. Lees hier hoe je steigerbuis trapleuning monteert.

Trapleuning-zwart-staalTrapleuning-zwart-steigerbuis

Doe-het-zelf bouwpakket

Ben je geen ervaren klusser? Of heb je geen zin om alles zelf te bedenken? Geen probleem! We bieden ook bouwpakketten meubels aan voor extra gemak. We bieden pakketten aan voor o.a. tafels, banken, kledingrekken en kapstokken. Voor dit doe-het-zelf pakket zijn alle producten voor je samengesteld.

Sommige meubels kunnen geheel op maat besteld worden, zoals de tafels. Bij de andere pakketten heb je keuze uit verschillende afmetingen. Daarnaast zijn alle constructies beschikbaar in staal en zwarte steigerbuis.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over het bestellen van de producten of over het monteren, je kan altijd bellen, mailen of chatten. Wij helpen je graag verder!

Inspiratie