Maak een buitenkeuken van steigerbuis

Buitenkeukens zien we steeds meer, in verschillende soorten en maten. Een buitenkeuken maakt jouw tuinterras helemaal af. Met een buitenkeuken wordt buiten eten en BBQ’en nog leuker en gemakkelijker. Bij Steigerbuisstunter ontvangen we regelmatig vragen over het maken van een buitenkeuken van steigerbuizen en buiskoppelingen. Voor extra gemak hebben we twee buitenkeukens ontworpen als compleet doe-het-zelf bouwpakket.

Buitenkeuken voor een BBQ 

Wij hebben twee buitenkeukens ontworpen: bouwpakket Jamie en Charlie. Beide ontwerpen zijn geschikt om een BBQ op te plaatsen. De buitenkeukens zijn gemaakt van gegalvaniseerde steigerbuizen met een buisdiameter van 33,7 mm. Alle onderdelen zijn al voor je samengesteld. Met een inbussleutel zet je het frame eenvoudig en snel in elkaar. 

Zie hieronder meer informatie over de bouwpakketten en de keuzemogelijkheden die je hebt om jouw buitenkeuken te personaliseren.

Buitenkeuken Jamie
Buitenkeuken Jamie heeft veel werkruimte en heeft door het schap en de haken extra opbergruimte. Door het stevige ontwerp en het materiaal kan de constructie een zware BBQ dragen.

Keuzemogelijkheden:
Verrijdbaar maken: met of zonder zwenkwielen.
Houten planken: wil je inclusief hout? Dan heb je keuze uit nieuw en oud steigerhout. Er worden ook slotbouten voor montage meegeleverd.

Afmetingen:
De buitenkeuken is ca. 160 cm breed en 60 cm diep. De totale hoogte, inclusief bovenste schap, is 160 cm. De hoogte van het werkblad is ca. 95 cm.

Bekijk buitenkeuken Jamie voor meer informatie en prijzen.Buitenkeuken-steigerbuis-bbq-jamie steigerbuis-buitenkeuken-bbq-jamie

Buitenkeuken Charlie
Bouwpakket Charlie is een stevig ontwerp en geschikt om een BBQ op te plaatsen. De bovenste planken zijn in hoogte verstelbaar, zo staat jouw BBQ op de gewenste werkhoogte. 

Keuzemogelijkheden:
Verrijdbaar maken: met of zonder zwenkwielen.
Houten planken: wil je inclusief hout? Dan heb je keuze uit nieuw en oud steigerhout. Er worden ook slotbouten voor montage meegeleverd.

Afmetingen:
De buitenkeuken is ca. 214 cm breed en 59 cm diep. De totale framehoogte is ca. 105 cm. De twee bovenste werkbladen kunnen in hoogte versteld worden. De maximale hoogte van het werkblad is ca. 97 cm en de minimale hoogte is ca. 89 cm.

Bekijk buitenkeuken Charlie voor meer informatie en prijzen.Buitenkeuken-steigerbuis-charlie-bbq Buitenkeuken-steigerbuis-bbq-charlie

Multifunctioneel bouwpakket

De bouwpakketten zijn niet alleen geschikt als buitenkeuken, maar ook als oppottafel en werktafel. De gegalvaniseerde buizen zijn geschikt voor buiten en kunnen tegen een stootje. Ideaal voor buiten in de tuin of om zwaar gereedschap op te zetten.

Werktafel steigerbuis  Oppottafel steigerbuis

Handige bouwtips om zelf een buitenkeuken te maken

Door het ruime assortiment buiskoppelingen is er veel mogelijk en kan je je eigen ontwerp maken. Hieronder hebben we handige tips op een rijtje gezet, waar je direct mee aan de slag kan:

  • Gebruik gegalvaniseerde stalen buizen of zwarte stalen buizen voor extra stevigheid en kies voor buisdiameter 33,7 mm of 42,4 mm.
  • Met zwenkwielen kan je de constructie makkelijk verplaatsen.
  • Gebruik kleine stukjes hout, voor aan de onderkant, om de planken aan elkaar vast te maken en het werkblad te verstevigen.
  • Met bevestigingsringen kan je het hout op het steigerbuisframe monteren.
  • Slotbouten kan je gebruiken voor het vastschroeven van de planken aan de bevestigingsringen.

montage slotbout steigerbuis  Steigerbuis slotbout montage

Nog meer inspiratie

Opzoek naar meer inspiratie en ideeën? Neem dan een kijkje op de inspiratiepagina voor steigerbuis tuinmeubels.

Vragen?

Mocht je het ontwerp willen aanpassen, dan is dat geen enkel probleem. Met de steigerbuizen en buiskoppelingen is vrijwel veel mogelijk. Je kan altijd contact met ons opnemen voor vragen, wij helpen je graag verder!

Je kan ons bellen, mailen of chatten.

BouwtipsDoe-het-zelfInspiratie